Ο Κυριάκος στον Λευκό Οίκο για τα δίκτυα 5G

Σφίγγει τον κλοιό ο Τραμπ για σύναψη συμφωνίας κατά της ΚίναςΣφίγγουν τον κλοιό» οι ΗΠΑ στην ελληνική κυβέρνηση, με αφορμή την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιακών δικτύων 5G. Προς επιβεβαίωση του χθεσινού σχετικού αποκαλυπτικού ρεπορτάζ της «δημοκρατίας», σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ αξιώνουν συμφωνία για 5G κατά της Κίνας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να διαλέξει μεταξύ των αόριστων υποσχέσεων του Πεκίνου και της υποστήριξης από τη Δύση, χθες ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επισήμως τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον στις 7 Ιανουαρίου. 

Στο τέλος της ανακοίνωσης σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι «ο πρόεδρος Τραμπ θα τονίσει επίσης τη σημασία της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών, ειδικά σε σχέση με την τεχνολογία 5G».

Ωμή παρέμβαση

Πρόκειται ουσιαστικά για ωμή παρέμβαση των ΗΠΑ στη χώρα μας, στο πλαίσιο του εξελισσόμενου εμπορικού πολέμου της με την Κίνα. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, καθώς και πριν από λίγες μέρες, μία ημέρα μετά την αναχώρηση του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ από την Αθήνα, εκπρόσωποι του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου συναντήθηκαν με κυβερνητικά στελέχη.

Η αμερικανική πλευρά επιχείρησε να αποτρέψει τυχόν συνεργασία της Ελλάδας με κινεζική εταιρία όσον αφορά αναθέσεις προμηθειών εξοπλισμού δικτύων κινητής τηλεφωνίας νέας γενιάς. Οι ΗΠΑ, για να υπερασπιστούν τη θέση τους, επικαλούνται λόγους εθνικής ασφάλειας που θέτουν σε κίνδυνο τη δυτική συμμαχία.

Επίσης, λίγες μέρες νωρίτερα ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, μιλώντας σε εκδήλωση του Delphi Forum και της εφημερίδας «Καθημερινή» στην Ουάσινγκτον, είχε προτρέψει τη χώρα μας να μη συνάπτει στενές σχέσεις με τον κινεζικό παράγοντα, αφού -όπως είχε πει- η Κίνα συχνά δελεάζει χώρες που έχουν οικονομικά προβλήματα και αποζητούν ξένες επενδύσεις, ενώ είπε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να απομακρυνθεί από τους παραδοσιακούς συμμάχους της.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο κ. Τραμπ θα τονίσει επίσης στον Ελληνα πρωθυπουργό «την αντιμετώπιση της κακόβουλης επιρροής στην περιοχή και την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας παγκοσμίως».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα