Ξεκίνησε η δημοσίευση των χριστουγεννιάτικων διηγημάτων του λογοτεχνικού διαγωνισμού της «δημοκρατίας»

Από την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου οι αναγνώστες μας έχουν την ευκαιρία να διαβάζουν μερικά από τα καλύτερα διηγήματα απ’ όσα έστειλαν οι φίλοι της εφημερίδας, ως συμμετοχή στο λογοτεχνικό διαγωνισμό μας.

Η δημοσίευση γίνεται μόνο στην έντυπη έκδοση της «δημοκρατίας» και θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος της εορταστικής περιόδου.

Στα γραφεία και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της «δημοκρατίας» έφτασαν εκατοντάδες επιστολές και emails με πνευματικές δημιουργίες αληθινά άξιες λόγου και κατάλληλες για δημοσίευση. Ωστόσο, από όλα τούτα τα λογοτεχνήματα επιλέχθησαν μερικά μια και δεν είναι εφικτό ούτε και δέον να δημοσιεύονται χριστουγεννιάτικα διηγήματα μέχρι το… Πάσχα.

Το γενικό συμπέρασμα από την επεξεργασία και την αξιολόγηση των διηγημάτων των αναγνωστών μας είναι ότι η κοινωνία μας, τουλάχιστον εκείνο το κομμάτι της που διαβάζει εφημερίδες, ενδιαφέρεται για τα κοινά και είναι ενεργό στις πολιτικές και πνευματικές εξελίξεις του τόπου, είναι ταυτόχρονα και δημιουργικό. Δεν επικεντρώνεται στο να καταναλώνει προϊόντα, ειδήσεις, εντυπώσεις και οτιδήποτε άλλο αλλά προτιμά να παράγει! Επιθυμεί να αφήσει το στίγμα του στους καιρούς μας, να επηρεάσει θετικά το σύνολο, να εκδηλώσει την ομορφιά, το ψυχικό μεγαλείο και την ευρύτητα του πνεύματός του.

Καλή ανάγνωση σε όλες και όλους!