Πλήρης κάλυψη για τη fake αριστεία!

«Ομπρέλα» από τον Πέτσα στον εκτεθειμένο υφυπουργό Εξωτερικών για το πτυχίο. Πέρασαν στην αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ.Παρόλο που ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης εξέθεσε ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση για το θέμα του ανύπαρκτου πτυχίου του, χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κάλυψε απόλυτα τον υφυπουργό. «Το θέμα έχει λήξει για την κυβέρνηση, μετά τη διευκρίνιση του κ. Διαματάρη ότι σπούδασε στο πανεπιστήμιο Κολούμπια, αλλά δεν πήρε πτυχίο» τόνισε χαρακτηριστικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αποδεχόμενος με αυτόν τον τρόπο σε πολιτικό επίπεδο την απάντηση του κ. Διαματάρη για το θέμα. 

Η αντιπολίτευση πάντως συνέχισε και χθες τη σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση. Ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημείωσε: «Τελικά δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο… Μετά τον διοικητή της ΕΥΠ χωρίς πτυχίο, τους εκατοντάδες αποτυχημένους πολιτευτές και κομματάρχες που διόρισαν διοικητές στα νοσοκομεία και το μαζικό γιουρούσι της Ν.Δ. στο Δημόσιο, σήμερα ο κ. Μητσοτάκης καλύπτει απόλυτα και τον κ. Διαματάρη». Αλλά και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης χαρακτήρισε την υπόθεση του κ. Διαματάρη «εξόφθαλμη περίπτωση fake αριστείας» και πρόσθεσε: «Αυτό που έχει σημασία είναι επιτέλους η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά να αναλάβει τις ευθύνες του και να αποπέμψει τον υπουργό του».

«Καμία συγγνώμη»

Αιχμηρός εμφανίστηκε, με ανάρτησή του στο facebook, και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ. Παύλος Χρηστίδης. «Η είδηση ότι υπουργός της κυβέρνησης Ν.Δ. δεν έχει πτυχίο που δήλωνε ότι κατέχει δεν καλύπτεται από μια συγγνώμη. Ούτε από μια δικαιολογία. Οσοι εξυμνούν την αριστεία και την κανονικότητα πρέπει σήμερα να μιλήσουν και να πράξουν» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο κ. Διαματάρης, με δήλωσή του, παραδέχθηκε ότι δεν έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο Κολούμπια, σε αντίθεση με όσα αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του, που έχει διανείμει η κυβέρνηση και έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, διευκρινίζοντας πως «πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω τον σχετικό τίτλο σπουδών». Η υπόθεση, η οποία εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις, ξεκίνησε από δημοσίευμα ομογενειακής ιστοσελίδας, η οποία δημοσίευσε απάντηση του πανεπιστημίου Κολούμπια σε ερώτηση για το πτυχίο του κ. Διαματάρη. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως ο υφυπουργός Εξωτερικών έχει μόνο εγγραφή στο πανεπιστήμιο και δεν έχει αποκτήσει τίτλο σπουδών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα