ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΑΤΑΡΗ

Αν θέλει κανείς να πει τα πράγματα με το όνομά τους, αυτή η ιστορία με τον κ. Διαματάρη παρατράβηξε και τείνει να αποκτήσει πλέον άλλες διαστάσεις, οι οποίες προκαλούν βλάβη προς πάσα κατεύθυνση. Χωρίς περιστροφές και δικαιολογίες, από την πρώτη στιγμή ο κ. υφυπουργός έπρεπε να έχει σταλεί σπίτι του ή έστω να έχει πάρει το αεροπλάνο για να επιστρέψει οριστικά στην ομογενειακή εφημερίδα της οποίας είναι ιδιοκτήτης και εκδότης, απ’ όπου κλήθηκε να αναλάβει κυβερνητικό αξίωμα.

Ουδείς εχέφρων άνθρωπος διατηρεί οποιαδήποτε αμφιβολία ότι ο κ. Διαματάρης (η ύπαρξή του στην κυβέρνηση γενικώς αγνοείτο έως τώρα) εψεύσθη κατά τρόπο απροκάλυπτο. Δεν επρόκειτο περί μιας «παραδρομής» ή μιας «παρερμηνείας» η αναφορά στο υπουργικό βιογραφικό του περί απόκτησης μεταπτυχιακού από αμερικανικό πανεπιστήμιο.

Η φαιδρή, έτσι κι αλλιώς, αυτή πρόφαση θα μπορούσε ίσως να έχει κάποια βάση, εάν δεν έρχονταν στην επιφάνεια ουκ ολίγα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι ο ίδιος χρησιμοποιούσε αυτή την «επωδό» σταθερά. Επί δεκαετίες δήλωνε, ακόμη και σε συνεντεύξεις του, ότι είχε «αποφοιτήσει» από το Columbia, ενώ και σε όλα τα βιογραφικά με τα οποία συμμετείχε σε εκδηλώσεις και συνέδρια χρησιμοποιούσε για τον εαυτό του την εξής φράση: «He is a graduate of Queens College of New York and of Columbia University, where he earned an MBA».

Οι λόγοι για τους οποίους το έκανε ως ιδιώτης αφορούν τον ίδιον. Από τη στιγμή που τιμήθηκε όμως με υπουργικό αξίωμα συνεχίζοντας αυτή την «πλαστογραφία», το παράπτωμα είναι βαρύτατο. Περισσότερο κι από οτιδήποτε άλλο ηθικής μορφής. Ενώ, μάλιστα, η εκλογική νίκη της Ν.Δ. και του Κ. Μητσοτάκη στις 7 Ιουλίου συνδυάστηκε με δικαιολογημένες προσδοκίες για ένα άλλο ύφος και ήθος της εξουσίας ύστερα από την κατάπτωση της περασμένης πενταετίας, η χειρότερη ποινή που υφίσταται η σημερινή κυβέρνηση είναι ότι επέτρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Τσίπρα να μετατρέπονται σε τιμητές. Αντί να κρύβονται και να σιωπούν, ξεμυτίζουν και ομιλούν, χάρη στους Διαματάρηδες…

Έστω και τώρα, εάν ο κ. υφυπουργός δεν έχει την ευθιξία να υποβάλει την παραίτησή του διευκολύνοντας (και μη εκθέτοντας άλλο) τον πρωθυπουργό, οφείλει να πάρει την πρωτοβουλία ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Ηδη η ιλαρότητα που προκαλείται έχει διαβρωτικές παρενέργειες στη συνολική εικόνα της κυβέρνησης…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα