Αποπομπή (με καθυστέρηση) του Διαματάρη

Εκτός κυβέρνησης τελικά ο υφ. Εξωτερικών. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και η σταδιακή αποδόμηση του βιογραφικού τουΜία εβδομάδα μετά τις αλυσιδωτές αποκαλύψεις για το μεταπτυχιακό που δεν υπήρχε, το πτυχίο που… εξαφανίστηκε από το βιογραφικό και αφού φτάσαμε στο σημείο να γίνεται θέμα συζήτησης ακόμη και αν υπάρχει απολυτήριο λυκείου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης αποπέμφθηκε με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι το πρώτο βαρύ πλήγμα στην κυβέρνηση και την αξιοπιστία της.

Σε όλο αυτό το διάστημα κάποιοι προσπάθησαν να βάλουν το θέμα κάτω από το χαλί, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπήρχε θέμα παραίτησης και πως οι εξηγήσεις του ήταν επαρκείς, αλλά η τακτική τού «θα το ξεχάσουν» δεν πέτυχε. Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν την αποπομπή του, βάζοντας στο κάδρο τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος είναι προσωπικός φίλος του κ. Διαματάρη, εγκαλώντας τον με βάση ένα υπαρκτό πρόβλημα που δημιουργούσε συνεχώς σκοπέλους για την κυβέρνηση.

Η σταγόνα, όμως, που ξεχείλισε τελικά το ποτήρι, σύμφωνα με πηγές από το πρωθυπουργικό γραφείο, ήταν ότι ο κ. Διαματάρης συνέχισε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στις ΗΠΑ, ακόμη και σε εταιρία real estate, παράλληλα με τη θητεία του ως υπουργός, κάτι που απαγορεύεται.

Το κόστος από την υπόθεση ήταν βαρύ για την κυβέρνηση, που έφερε την «αριστεία» ως κυρίαρχο ζήτημα στην πολιτική ζωή της χώρας, και έτσι χθες το πρωί ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Διαματάρη την παραίτησή του, την οποία ο πρώην υφυπουργός έστειλε από τη μακρινή Αυστραλία, όπου και βρισκόταν στο πλαίσιο μιας οκταήμερης επίσκεψης προκειμένου να συναντηθεί με μέλη της ομογένειας ή όπου, κατ’ άλλους, είχε καταφύγει προκειμένου να περάσει η μπόρα.

Επιστολή

Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Διαματάρης πλέκει το εγκώμιο του εαυτού του, γράφοντας ότι ασχολείται με τα θέματα της ομογένειας επί δεκαετίες και μόνο του μέλημα όλα αυτά τα χρόνια ήταν η προσφορά στον Ελληνισμό. «Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού» έγραψε σε αυτή.

Δεν απέφυγε, όμως, και την πεπατημένη περί «αποπροσανατολισμού», καθώς συμπλήρωσε ότι τις τελευταίες ημέρες δεχόταν προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, τον οποίο τονίζει ότι αγαπά και εκτιμά, αλλά και να υπονομευτεί το έργο του. Αυτός είναι, σύμφωνα με τον κ. Διαματάρη, ο λόγος της παραίτησής του.

Πρόκειται για την πρώτη σοβαρή πολιτική ήττα της κυβέρνησης, αν και όχι την πρώτη αστοχία σε θέματα επιλογής προσώπων από τον Κ. Μητσοτάκη, καθώς λίγο μόλις καιρό πριν το πανελλήνιο ασχολούνταν με την υπόθεση Πατέρα και το εάν ο διορισμός του στη θέση διοικητή νοσοκομείου ήταν ρουσφέτι ή όχι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα