Ιταλία: 4.700 απολύσεις ανακοίνωσε η χαλυβουργική Ilva!

Άγριες περικοπές θέσεων εργασίας, οι οποίες θα φτάσουν συνολικά τις 4.700 -οι 2.891 εξ αυτών θα γίνουν άμεσα, εντός του 2020-...

... σκοπεύει να κάνει η χαλυβουργική εταιρία Ilva στον Τάραντα της Ιταλίας, τηρώντας πιστά το νέο επιχειρηματικό σχέδιο αναδιάρθρωσης του νέου ιδιοκτήτη της Αρκελορ Μιτάλ, που προτάσσει την ανάγκη να μην μπει λουκέτο στο εργοστάσιο.

Την ώρα που, όπως ήταν αναμενόμενο, η προοπτική αυτή έχει προκαλέσει έντονη αναταραχή στην Ιταλία, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, η εκτελεστική διευθύντρια του γαλλοϊνδικού γίγαντα της παγκόσμιας παραγωγής αλουμινίου στη χώρα Λουτσία Μορσέλι έσπευσε να δηλώσει πως το σχέδιο εκτός από απολύσεις προβλέπει και αύξηση της παραγωγής μετάλλου από τους 4.500.000 τόνους σήμερα στους 6.000.000 τόνους το 2021. Με όλα τα δεδομένα πια στο τραπέζι είναι σαφές πως με την ανακοίνωση-τελεσίγραφο εκ μέρους της εταιρίας μπαίνει ταφόπλακα και στην πρόταση που κατέθεσε λίγες μέρες νωρίτερα η ιταλική κυβέρνηση.

Πρόταση που καλούσε την Ilva να προβεί με πιο μετριοπαθείς όρους στα σχέδιά της για αναδιάρθρωση, καθώς η βιομηχανική μονάδα του Τάραντα συνεισφέρει στην ιταλική οικονομία αλλά παράλληλα παρέχει «οξυγόνο» και στον ιταλικό Νότο που μαστίζεται από την ανεργία.

Ήδη οι συνδικαλιστικές ενώσεις χαρακτήρισαν «απαράδεκτες» τις περικοπές προσωπικού και προκήρυξαν απεργία για τις 10 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις της πρώην Ilva.