Έρχονται 20.000 προσλήψεις (μέσω ΑΣΕΠ) στο Δημόσιο!

Ενισχύονται και οι δήμοι με 8.000 διορισμούς. Πυρά από Σκουρλέτη

Συνολικά 20.000 προσλήψεις στο Δημόσιο προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ξεκαθαρίζοντας ότι για την κυβέρνηση προτεραιότητα αποτελούν οι τομείς της Παιδείας, της Υγείας και της Ασφάλειας.

Ο υπουργός διευκρίνισε αφενός πως όλες οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και αφετέρου ότι ο προγραμματισμός της Ν.Δ. γίνεται με βάση την αρχή 1 προς 1. Σύμφωνα με τον ίδιο, την τελευταία διετία, δηλαδή το 2018 και το 2019, οι αποχωρήσεις εργαζομένων από τον δημόσιο τομέα ανέρχονται σε 20.300. Ετσι η κυβέρνηση έχει οριοθετήσει «19.700 προσλήψεις σε Παιδεία, Υγεία, Ασφάλεια, Κοινωνική Πρόνοια, τομείς που αποτελούν πολιτικές προτεραιότητες», όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Προγραμματισμός

«Υπάρχει αυστηρός προγραμματισμός, δεν κάνει ο καθένας του κεφαλιού του, και έτσι το κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες» σχολίασε μάλιστα, αφήνοντας αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στις 8.000 προσλήψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι έχει υπάρξει συνεννόηση με την τρόικα, καθώς δεν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό. «Εχουμε και 8.000 προσλήψεις από τους ΟΤΑ, 2.900 άνθρωποι για το πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Επίσης 1.700 άτομα συνοροφύλακες, 2.500 άτομα υγειονομικό προσωπικό, 4.500 άτομα στον χώρο της ειδικής αγωγής και περί τους 5.250 εκπαιδευτικούς - και άλλοι τόσοι του χρόνου για να καλυφθούν οι ανάγκες της Παιδείας» εξήγησε. Πάντως, οι αναφορές του υπουργού στις επικείμενες προσλήψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα του αρμόδιου τομεάρχη Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος σχολίασε μέσω ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα: «Ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε 8.000 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ. Δεν τον έχουν ενημερώσει πως ο διαγωνισμός των 8.500 έχει ολοκληρωθεί εδώ και έναν χρόνο; Μετά τα ψεύδη για τον ΦιλόΔημο τώρα συνεχίζει με τους εργαζομένους. Η αναξιοπιστία στο κόκκινο».