Ισόβια στον 79χρονο που έκαψε ζωντανή πρώην ερωμένη του

«Ζωντάνεψε» ξανά στον Αρειο Πάγο η δολοφονία του 2011 στα Φάρσαλα

Η εφιαλτική δολοφονία της 26χρονης Μ.Μ., που είχε καεί ζωντανή μέσα στο σπίτι της στα Φάρσαλα, τον Φεβρουάριο του 2011, αναβίωσε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, όπου συζητήθηκε η αίτηση αναίρεσης του 71χρονου -τότε- δολοφόνου και άτυπου κηδεμόνα της άτυχης κοπέλας κατά της εφετειακής απόφασης!

Ο Αρειος Πάγος επικύρωσε την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, με την οποία ο 79χρονος -σήμερα- δολοφόνος Λ.Π. είχε καταδικαστεί σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ωστόσο ανέπεμψαν την υπόθεση στο Εφετείο ως προς το σκέλος της επιδίκασης χρηματικής ικανοποίησης για ψυχική οδύνη στους πολιτικώς ενάγοντες συγγενείς.

Το απανθρακωμένο πτώμα της άτυχης κοπέλας είχε εντοπιστεί από τον 42χρονο -τότε - αρραβωνιαστικό της στις 3 Φεβρουαρίου του 2011.

Αν και ο ίδιος είχε θεωρηθεί ο πρώτος ύποπτος για τον θάνατο της αδικοχαμένης κοπέλας, στην πορεία οι αστυνομικές έρευνες είχαν αποδείξει πως η 26χρονη είχε πέσει θύμα δολοφονικής ενέργειας από τον πρώην εραστή της και τον άνθρωπο που την είχε άτυπα υπό την προστασία του.

Η 26χρονη αντιμετώπιζε από πολύ μικρή ενδοοικογενειακά προβλήματα. Οταν ο ιερέας πατέρας της χάθηκε ξαφνικά το 1999, χωρίς να αφήσει πίσω του ίχνη, τη φροντίδα της ανέλαβε ο παππούς της. Επειδή, όμως, ήταν πολύ αυστηρός και ενίοτε βίαιος, η 14χρονη αποφάσισε να διακόψει το σχολείο και άρχισε να εργάζεται σε ένα τσιπουράδικο. Εκεί, δύο χρόνια αργότερα, γνώρισε τον 79χρονο πρώην οδηγό, που τότε ήταν 61 χρόνων και, λίγο καιρό αργότερα, αποφάσισε να μετακομίσει στο σπίτι του.

Η σχέση του

Εκείνος ανέλαβε τα έξοδά της, ενώ ανέπτυξε και σεξουαλικές σχέσεις μαζί της. Το 2005 η 20χρονη πλέον Μαριάννα αρραβωνιάστηκε έναν 36χρονο και τότε ο 65χρονος μετακόμισε κοντά στο σπίτι τους.

Ο μνηστήρας της για καιρό ανεχόταν την εξάρτησή της από τον άτυπο κηδεμόνα της, ωστόσο κάποια στιγμή τής πρότεινε να φύγουν στο εξωτερικό. Όταν ο ηλικιωμένος είδε ότι οι πιέσεις που ασκούσε στην πρώην ερωμένη του να μη φύγει στο εξωτερικό έπεφταν στο κενό, αποφάσισε να προχωρήσει στη φρικιαστική δολοφονία εξαναγκάζοντας την κοπέλα να πιει πετρέλαιο, ενώ στη συνέχεια την περιέλουσε με το υπόλοιπο υγρό και της έβαλε φωτιά.