Υπουργικό ταξιδάκι στις ΗΠΑ

«Πέταξαν» για τη χριστουγεννιάτικη Νέα Υόρκη επτά μέλη της κυβέρνησηςΠαγκράτι – Κολιάτσου» έχουν κάνει το ταξίδι Αθήνα – Αμερική οι κυβερνώντες, οι οποίοι κάθε λίγο και λιγάκι και με την παραμικρή αφορμή διοργανώνουν πολυπληθείς αποστολές μια στην Ουάσινγκτον και μια στη Νέα Υόρκη.

Με αφορμή το 21ο Ετήσιο Forum «Invest in Greece» του Capital Link, επτά μέλη της κυβέρνησης έφτιαξαν βαλίτσες για τη χριστουγεννιάτικη Νέα Υόρκη. Οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης και οι υφυπουργοί Οικονομικών Γιώργος Ζαββός, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης και Περιβάλλοντος Γεράσιμος Θωμάς θα αναπτύξουν σε περισσότερα από 1.000 κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων, επενδυτικών οίκων και τραπεζών (Citi, AXIA Ventures, BNP Paribas, Goldman Sachs International, Nomura International κ.ά.) τις κεντρικές προτεραιότητες και τους στόχους της κυβέρνησης στους τομείς της αρμοδιότητάς τους.

Επιπλέον, τόσο η κυβερνητική αποστολή όσο και τα στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων που μετέχουν στο συνέδριο θα έχουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας, προκειμένου να τους αποδείξουν ότι «η Ελλάδα επέστρεψε» («Greece is back»), όπως είναι ο τίτλος του φετινού συνεδρίου. Το 21ο ετήσιο φόρουμ του Capital Link πραγματοποιείται σε συνεργασία με το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και μεγάλες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης. Στην έναρξή του θα προβληθεί μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους επενδυτές.

Εκτός από την κυβερνητική αποστολή, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού βρίσκονται για το 21ο ετήσιο συνέδριο του Capital Link οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς και της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, ο πρόεδρος της Eurobank Γιώργος Ζανιάς, οι διευθύνοντες σύμβουλοι του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) Μάρτιν Τσούρντα και του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) Ριχάρδος Λαμπίρης, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής και ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Δημήτρης Τσάκωνας.

Ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με εκπροσώπους μεγάλων επενδυτικών φορέων και οργανισμών, όπως οι PIMCO, Goldman Sachs, Citibank, BlackRock, BlueCrest, Morgan Stanley, Helm, Nomura, Third Point κ.ά. Επίσης, θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ενώ σήμερα θα παρευρεθεί στην

Ημέρα της Ελλάδας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (Greek Day at NYSE), όπου η ελληνική κυβερνητική αποστολή και στελέχη των εταιριών ελληνικών συμφερόντων, οι οποίες είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, θα χτυπήσουν το καμπανάκι της λήξης των εργασιών της συνεδρίασης.

Η ελληνική αντιπροσωπία θα έχει επίσης την ευκαιρία να συζητήσει με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ ουίλμπουρ Ρος.

Το «παρών» θα δώσουν επίσης υψηλόβαθμα στελέχη κορυφαίων ελληνικών επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων οι Aegean Airlines, ΕΥΔΑΠ, Avis Ελλάς, Eldorado Gold, EY, Grant Thornton, ΕΛ.ΠΕ., Lamda Development, McKinsey & Company, Ομιλος Μυτιληναίος, NN Hellas, ΟΠΑΠ, Prodea Investments, ΔΕΗ, Reed Smith, Shaner Hotel Group, ΤΕΜΕΣ, The Wall Street Journal, ΤΙΤΑΝ, Värde Global Real Estate, Zeus Group, Diana Shipping, Eurodry, Euroseas, Tsakos Energy Navigation και Performance Shipping.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα