Δεν τρομοκρατούμαστε ούτε θα πτοηθούμε

Χθες έγινε επίθεση αναρχικών και φίλων τρομοκρατών στα γραφεία της εφημερίδας μας. Το πλήρες ρεπορτάζ για όσα συνέβησαν, αλλά και το σκοτεινό παρασκήνιο της υπόθεσης μπορείτε να τα διαβάσετε στη σελίδα 17. Ωστόσο, η βασική μέριμνα και το ενδιαφέρον όλων των εργαζομένων, της διεύθυνσης και της ιδιοκτησίας της «δημοκρατίας» δεν είναι οι ασχήμιες, οι απειλές, οι τραμπουκισμοί και η εν γένει παραβατική συμπεριφορά στην οποία ειδικεύονται διάφοροι τύποι, που κινούνται κάπου ανάμεσα στο περιθώριο, στον κόσμο του εγκλήματος και στο παρακράτος, αλλά το καθήκον απέναντι στον λαό και στην πατρίδα, και η υποχρέωση της δημοσίευσης των γεγονότων που είναι αληθή και των πληροφοριών που είναι έγκυρες και διασταυρωμένες.

Η «δημοκρατία» ασχολείται με κάτι που έχει λησμονηθεί από τα κατεστημένα και εν πολλοίς «απονευρωμένα» ΜΜΕ: τη δημοσιογραφία. Η εφημερίδα μας δεν είναι γραφείο Τύπου κόμματος ή «επικοινωνιακός βραχίονας» επιχειρηματικών συμφερόντων. Είναι ένας ζωντανός δημοσιογραφικός οργανισμός, ο οποίος δεν διστάζει να συγκρουστεί κάθε φορά που καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην άβολη αλήθεια που προκαλεί έριδες και στη βολική και ειρηνική παράδοση στο ψεύδος και στην ιδιοτέλεια.

Επιτέθηκαν οι φίλοι των τρομοκρατών στα γραφεία μας και το μόνο που κατάφεραν ήταν να μας πεισμώσουν και να ισχυροποιήσουν τη θέλησή μας να συνεχίσουμε να βαδίζουμε στον ανηφορικό δρόμο που ακολουθούμε από το πρώτο φύλλο μας έως και σήμερα. Η «δημοκρατία» δεν ιδρύθηκε για να γίνει αρεστή σε όσους εκπροσωπούν το ελληνικό πρόβλημα, αλλά σε εκείνους που επιθυμούν τη λύση του.

Η μόνη μας δέσμευση και υποχρέωση δεν είναι προς πάσης φύσεως και προέλευσης εξουσίες και δυνάμεις, αλλά προς τις συνειδήσεις μας, προς τους αναγνώστες που μας τιμούν με την προτίμησή τους, προς την πατρίδα μας και προς τον Κύριο, που έχει ορίσει ως βασική προϋπόθεση της ελευθερίας τη γνώση της αλήθειας. Αναφέρει σχετικά το Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο (κεφ.8, 32): «Και γνώσεσθε την αλήθειαν, και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα