Πυρά Κόρμπιν κατά Τζόνσον για τη λιτότητα στην Υγεία

Κλείσιμο της ψαλίδας δείχνουν οι δημοσκοπήσεις! Οι νέοι θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμαΜετά το Brexit το διακύβευμα των εκλογών στις κάλπες της Πέμπτης στη Βρετανία είναι αναμφισβήτητα το διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο NHS – το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας.

Λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές η αξιωματική αντιπολίτευση επικεντρώνει τις επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για τα μεγάλα κενά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, καταγγέλλοντας το καθεστώς λιτότητας που έχει επιβληθεί επί σειρά ετών διακυβέρνησης των Συντηρητικών.

Ο Τζόνσον δέχεται δριμεία κριτική για την άρνησή του να δει μια φωτογραφία ενός 4χρονου άρρωστου αγοριού, ξαπλωμένου στο πάτωμα ενός διαδρόμου στα επείγοντα νοσοκομείου. Ενας δημοσιογράφος προσπάθησε να του δείξει τη φωτογραφία στο κινητό του μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα και ο Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε να την κοιτάξει.

Για τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, ωστόσο, αυτό ήταν άλλη μία καλή ευκαιρία να εξαπολύσει επίθεση κατά του Τζόνσον και των Τόρις για τις δημόσιες υπηρεσίες. «Οι μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός νοσοκομείων όπου οι ασθενείς κινδυνεύουν λόγω της έλλειψης προσωπικού, της έλλειψης εξοπλισμού, της έλλειψης συντήρησης των κτιρίων» δήλωσε ο ίδιος στο BBC, καταγγέλλοντας την «υποχρηματοδότηση του NHS κατά τη διάρκεια του καθεστώτος λιτότητας των τελευταίων εννέα ετών».

Την ίδια ώρα, τα δύο κόμματα δίνουν μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή στη δεξαμενή ψηφοφόρων των νέων. Οι Συντηρητικοί του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον εμφανίζονται πρώτοι στις δημοσκοπήσεις, όμως η συμμετοχή των νέων, που αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, αποτελεί έναν άγνωστο παράγοντα που ενδέχεται να ανατρέψει την ισορροπία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 1.400.000 ψηφοφόροι κάτω των 25 ετών έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν στις εκλογές αυτές, καταγράφοντας αύξηση 55% σε σχέση με το 2017.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου ICM για λογαριασμό του Reuters, η ψαλίδα την ίδια στιγμή κλείνει, με τους Τόρις να έχουν προβάδισμα μόλις έξι ποσοστιαίων μονάδων (42%) έναντι του Εργατικού Κόμματος (36%).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα