Διαρκής η κατακραυγή της επίθεσης στη «δημοκρατία»

Βροχή τα μηνύματα συμπαράστασης και οργή για την ελλιπή προστασία του ΤύπουΣυνεχίστηκαν και χθες τα μηνύματα συμπαράστασης στη «δημοκρατία», με αφορμή την προχθεσινή άνανδρη επίθεση που δέχθηκε η εφημερίδα μας από αναρχικούς. Θυμίζουμε ότι, από χθες, ρητά καταδίκασαν το γεγονός η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝ.ΑΛ. και η Ελληνική Λύση. 

Με επιστολή του, ο Jonathan Κωνσταντίνου, πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ, αναφέρει: «Μάθαμε με λύπη για την παρακρατική επίθεση σε βάρος της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας έκφρασης, που συντελέσθηκε με την επίθεση άνανδρων “αναρχικών” στοιχείων σε βάρος του προσωπικού και των εγκαταστάσεων της εφημερίδας σας. Εκφράζουμε τη θερμή συμπαράστασή μας προς τους εκδότες, τους εργαζομένους και την εφημερίδα σας, μεταφέροντας παράλληλα τους χαιρετισμούς της ηγεσίας του κόμματός μας και της προέδρου μας Ronna McDaniel, καθώς και της ηγεσίας της θυγατρικής οργάνωσης του κόμματος Republicans Overseas, της οποίας τυγχάνουμε μέλη, Steven Yates και Solomon Hue, προς όλους εσάς που αποτελέσατε στόχο αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης. Ευχόμαστε να παραμείνετε ανεπηρέαστοι από τέτοιες φασιστικές ενέργειες, που μόνο στόχο έχουν την οπισθοδρόμηση και την απώλεια όλων των κατακτήσεων των λαών του κόσμου».

Η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ), με ανακοίνωσή της, εκφράζει την ανησυχία της «για τις διαδοχικές επιθέσεις από ομάδες “αγνώστων” στα γραφεία της εφημερίδας “δημοκρατία”, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας. Οι ενέργειες αυτές, που στρέφονται συνολικά κατά του Τύπου, πρέπει να καταδικάζονται άμεσα και δημόσια από όλους».

Η ένωση, συνεχίζει η ανακοίνωση, «συμπαρίσταται στους εργαζομένους και στην εκδοτική επιχείρηση της εφημερίδας “δημοκρατία”, υπογραμμίζοντας ότι κανένας φορέας ενημέρωσης και διάδοσης γνώμης δεν φιμώνεται από εκδηλώσεις τρομοκράτησης και από απειλές. Η Πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της οφείλουν να εντείνουν τα μέτρα προστασίας στους χώρους σύνταξης και έκδοσης των εφημερίδων».

Ο Αντώναρος

Την επίθεση καταδίκασε και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος. «Τέτοιου είδους άνανδρες πράξεις δεν είναι σε θέση να κάμψουν ούτε την ελευθεροτυπία ούτε την ελεύθερη έκφραση γνώμης, και απλά χαρακτηρίζουν την παντελή έλλειψη σεβασμού των δημοκρατικών ελευθεριών όσων καταφεύγουν σε τέτοιες ενέργειες» σημείωσε.

Η Χρυσή Αυγή, σε ανακοίνωσή της, «καταγγέλλει την επίθεση που έγινε από ομάδα αναρχοκομμουνιστών ενάντια στην εφημερίδα “δημοκρατία”. Η συνεχιζόμενη ατιμωρησία έχει αποθρασύνει πλήρως τα χαϊδεμένα παιδιά του παρακράτους, αφού επιχείρησαν ακόμη και εισβολή στα γραφεία της εφημερίδας, η οποία αποφεύχθηκε γιατί έκλεισε με προστατευτικό ρολό η είσοδος! Χαρακτηριστικό είναι ότι, ενώ παρέμειναν επί 15 ολόκληρα λεπτά έξω από τα γραφεία της εφημερίδας, τα οποία ευρίσκονται σε ένα από τα πιο αστυνομευόμενα σημεία του κέντρου των Αθηνών, σε μικρή απόσταση από το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο, η Αστυνομία “καθυστέρησε” να πάει! Με εντολές ποίου; Τυχαίο είναι το γεγονός ότι η εφημερίδα “δημοκρατία” είναι η μόνη καθημερινή εφημερίδα του πατριωτικού χώρου, η οποία ασκεί όποτε χρειάζεται κριτική στην κυβέρνηση;».

Παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, πρώην υπουργός Νίκος Νικολόπουλος, που δήλωσε: «Οταν μια εφημερίδα δέχεται απρόκλητες και αναίτιες επιθέσεις από τύπους του περιθωρίου και του παρακράτους, σημαίνει ότι επιτελεί ευσυνείδητα το καθήκον της. Αναμφίβολα, όμως, προκαλεί και απορίες το γεγονός ότι ειδικώς η «δημοκρατία» δέχθηκε δύο επιθέσεις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από αναρχικά στοιχεία. Το γεγονός ότι οι δράστες δεν επέλεξαν ένα συστημικό μέσο ενημέρωσης εγείρει μείζονα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα της κατακριτέας και καταδικαστέας συμπεριφοράς τους.

Αποδεικνύεται, δε, ότι βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με το παρακρατικό σύστημα εξουσίας».

Ο κ. Νικολόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «τέτοιες ενέργειες χαλυβδώνουν τη βούληση της ιδιοκτησίας, των επιτελών και των εργαζομένων της μαχητικής εφημερίδας να λειτουργεί πάντοτε ανεξάρτητα, ελεύθερα, δημοκρατικά και πατριωτικά, όπως πράττει από την πρώτη μέρα της έκδοσής της».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα