Σάλος για την αθλιότητα της Κασιμάτη

Μηνύσεις αστυνομικών για το «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι». Στο ίδιο κλίμα γελοιότητας και ο ΜπαλάφαςAποτροπιασμό και αγανάκτηση προκαλεί εμετικό σχόλιο της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Νίνας Κασιμάτη, η οποία, εξαγνίζοντας τη στάση παρακμιακών ομάδων που δρουν στις οπαδικές κερκίδες και στους χώρους των κατ’ όνομα «αντιεξουσιαστών», αναπαρήγαγε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το γνωστό σύνθημα «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι». Μετά τον σάλο που προκάλεσε η στάση της έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη, και αυτή στενόκαρδη και μισή, αφού συνδύασε τη διορθωτική δήλωσή της με επίθεση στη Ν.Δ., στην οποία καταλόγισε φαρισαϊσμό και υποκρισία.

Μπροστά στις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε η αδικαιολόγητη στάση της, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας επικοινώνησε χθες με τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη και της μετέφερε το αίτημα «να ανακληθεί η απαράδεκτη ανάρτηση».

Την ίδια στιγμή, η υπόθεση έπαιρνε τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων υπέβαλε μήνυση, ενώ και ο Βασίλης Ντούμας, πρόεδρος της Ενωσης Ειδικών Φρουρών, συνοδεία των δικηγόρων Βασίλη Καπερνάρου και Εβίτας Βαρελά, επισκέφθηκε για τα περαιτέρω τον ανώτατο εισαγγελέα Β. Πλιώτα.

Η επίδειξη γελοιότητας όμως των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είχε και συνέχεια, καθώς ο ανεκδιήγητος Γιάννης Μπαλάφας πρόσθεσε τον οβολό του στον δίσκο της περιφερόμενης χυδαιότητας. Σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τη συνάδελφό του, ξεκαθάρισε αρχικά: «Το σύνθημα “μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι” δεν με εκφράζει, καθαρά πράγματα. Κι αν κάνω μια κριτική στην απρόκλητη βία των αστυνομικών δυνάμεων τον τελευταίο καιρό, όχι μόνο σε μπαχαλάκηδες αλλά και σε γιατρούς, όπως χθες έξω από το Ζάππειο, θεωρώ πως δεν είναι κύρια ευθύνη των αστυνομικών. Είναι κύρια ευθύνη της πολιτική ηγεσίας, η οποία δίνει τον τόνο – την κατεύθυνση “βαράτε”». Στη συνέχεια όμως άφησε άφωνο το πανελλήνιο, ισχυριζόμενος ότι αντίστοιχα συνθήματα κυκλοφορούν πολλά κι ένα από αυτά, όπως σημείωσε, είναι και το εξής: «τα… τέτοια της Πάολας δεν είναι από σιλικόνη, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι»!

Ζήτησαν την αποπομπή της

«Ο κ. Μπαλάφας χειριζόταν το Μεταναστευτικό. Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν διαγωνισμό γελοιότητας. Και πολιτική από σιλικόνη» ήταν το σχόλιο κύκλων της Ν.Δ., η οποία παράλληλα ζήτησε την αποπομπή Κασιμάτη.

Νωρίτερα, σε μια προσπάθεια να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, η «πέτρα του σκανδάλου» είχε δηλώσει: «Από την πρώτη στιγμή υπογράμμισα ότι η αναφορά μου ήταν ένας αστεϊσμός ατυχής, ένα σκωπτικό σχόλιο με αφορμή μια παντελώς άσχετη συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η συγγνώμη μου λοιπόν είναι ρητή και αυτονόητη. Προφανώς και δεν υιοθετώ το εν λόγω σύνθημα, κάτι που φαίνεται από όλη την πορεία μου στην πολιτική, με δεδομένο τον έμπρακτο σεβασμό μου, και διά του κοινοβουλευτικού μου έργου, στους βιοπαλαιστές αστυνομικούς». Επιτέθηκε δε στους «κ.κ. Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη, που κάνουν τα στραβά μάτια σε απαράδεκτες αστυνομικές αυθαιρεσίες και στην “αναγκαστικότητα του ξύλου” μιας μειοψηφίας της ΕΛ.ΑΣ.».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα