Οι βομβιστές ήθελαν νεκρούς – Αγριεύει η κατάσταση

Γεμάτος καρφιά ήταν ο μηχανισμός που βρέθηκε απέναντι από το Α.Τ. Ζωγράφου. Σε επιφυλακή η Αντιτρομοκρατική

Η ανακάλυψη βόμβας γεμάτης με καρφιά σε οικοδομή απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου, αλλά και η ταυτόχρονη πυρπόληση επτά αυτοκινήτων στο Κολωνάκι, και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από την αμερικανική πρεσβεία, έχει σημάνει συναγερμό στην Ελληνική Αστυνομία και την Αντιτρομοκρατική.

Η βόμβα στην Πανεπιστημιούπολη δεν εξερράγη από καθαρή τύχη και η συνδεσμολογία της έδειχνε πως οι δράστες ήθελαν να πραγματοποιήσουν ένα «τυφλό» χτύπημα με νεκρούς. Το τρομακτικό αυτό εύρημα, σε συνδυασμό με την έκρυθμη κατάσταση στα Εξάρχεια, αλλά και τη «σύρραξη» ανάμεσα στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον αντιεξουσιαστικό χώρο, φαίνεται πως έχει ενεργοποιήσει «κοιμισμένους τρομοκρατικούς πυρήνες».

Η βόμβα, που εξερράγη με ελεγχόμενη έκρηξη χθες το πρωί, απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου, ήταν τοποθετημένη έτσι ώστε το ωστικό κύμα να κατευθυνθεί προς το κτίριο της αστυνομικής υπηρεσίας, με άγνωστες συνέπειες.

Οι αστυνομικοί λένε πως πιθανότατα οι τρομοκράτες ήθελαν αίμα αστυνομικού, και για τον λόγο αυτόν είχαν τοποθετήσει στην «καρδιά» της εκρηκτικής ύλης καρφιά οικοδομής. Ωστόσο, και λόγω του ότι η εκρηκτική ύλη αποτελούνταν από μαύρη πυρίτιδα, ίσως αυτά να μην έφταναν ποτέ στο κτίριο του Α.Τ., καθώς η πυρίτιδα προκαλεί φωτιά και δεν έχει μεγάλη ωστική δύναμη. Αντιθέτως, εάν δίπλα στη βόμβα βρίσκονταν άνθρωποι, σίγουρα θα τραυματίζονταν, και μάλιστα σοβαρά.

Τα σενάρια

Άλλωστε, ίσως η βόμβα να μην είχε τοποθετηθεί τυχαία στο συγκεκριμένο σημείο, και μάλιστα στην περίφραξη της Πανεπιστημιούπολης, από την εσωτερική πλευρά, καθώς στο σημείο συνηθίζει να σταθμεύει τη μοτοσικλέτα του ο διοικητής του Α/Τ. Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές είναι τρία: Το πρώτο θέλει τους δράστες να έχουν στόχο ένα «τυφλό» χτύπημα, αποφεύγοντας να προειδοποιήσουν τις Αρχές, σενάριο που είναι και το επικρατέστερο. Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, οι τρομοκράτες δεν πρόλαβαν να κάνουν το προειδοποιητικό τηλεφώνημα προτού ο διοικητής αντιληφθεί τον μηχανισμό.

Το τρίτο σενάριο είναι η εκρηκτική ύλη να μην ήταν προγραμματισμένο να εκραγεί, καθώς στόχος των δραστών ήταν να στείλουν μήνυμα ότι έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να κατασκευάσουν έναν τέτοιον μηχανισμό, αλλά και να τον αφήσουν δίπλα σε αστυνομικό τμήμα, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Σε κάθε περίπτωση, η Αστυνομία είναι σε επιφυλακή, δεδομένου ότι υπάρχει ανησυχία για δεύτερο χτύπημα κατά τη διάρκεια των γιορτών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα