Συζητούν για μετανάστες με απούσα την Ελλάδα

Με τον Ερντογάν να κατηγορεί εμμέσως τη χώρα μας και να ειρωνεύεται την Ε.Ε. άρχισε στη Γενεύη η Διεθνής ΔιάσκεψηΜε την απουσία της Ελλάδας να είναι κάτι παραπάνω από ηχηρή και με τον Ερντογάν ακόμη μία φορά να «λύνει και να δένει» ανεξέλεγκτος, άρχισαν χθες στη Γενεύη οι εργασίες του 1ου Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Μετανάστευση. Φορώντας τον μανδύα του «ανθρωπιστή» και υιοθετώντας με τον πιο υποκριτικό τρόπο ρητορική… πασιφιστή, ο «σουλτάνος» επιχείρησε να κάνει για πολλοστή φορά το άσπρο μαύρο, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο Μεταναστευτικό – και τη στιγμή που η χώρα μας είναι αυτή που δέχεται για λογαριασμό ολόκληρης της Ευρώπης το ασήκωτο βάρος του προβλήματος.

Κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς την Ελλάδα, ο Ερντογάν στην ομιλία του τόνισε: «Πολλοί φίλοι στη Δύση προτίμησαν να κοιτάζουν το Προσφυγικό από το παράθυρο της ασφάλειάς τους και του συμφέροντος. Ακολούθησαν μια εντελώς λανθασμένη σκέψη που έλεγε ότι θα προστάτευαν την Ευρώπη από τα προσφυγικά κύματα με αγκαθωτά συρματοπλέγματα. Μάλιστα, ως λύση στη Μεσόγειο ήρθαμε αντιμέτωποι με προτάσεις όπως βύθιση σκαφών με πρόσφυγες, που θα τις θυμόμαστε και θα ντρεπόμαστε. Τρυπούσαν τα σκάφη και τα βύθιζαν, και έθαβαν τους ανθρώπους στα νερά της Μεσογείου».

Προκλητικός

Ταυτόχρονα, μάλιστα, και ίσως περιμένοντας να του πουν κάποιοι… «ευχαριστώ», ο Ερντογάν τόνισε πως αυτή τη στιγμή παρατηρείται ένα μεγάλο κύμα από το Αφγανιστάν, το οποίο ωστόσο η Τουρκία εμποδίζει να περάσει μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη! Ακολούθως, θέλοντας να πλέξει αυθαίρετα το εγκώμιο της Αγκυρας, σύστησε την Τουρκία ως «την πιο γενναιόδωρη χώρα στον κόσμο σε θέματα ανθρωπιάς»!

Όπως υποστήριξε, δίχως αιδώ: «Ανοίξαμε τις αγκάλες μας σε όλους, χωρίς καμία διάκριση. Η Τουρκία είναι μία από τις χώρες που κουβάλησε το μεγαλύτερο βάρος των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Φιλοξενούμε 5.000.000 εκτοπισμένους ανθρώπους, εκ των οποίων 3.700.000 είναι Σύροι πρόσφυγες».

Φέρνοντας, λοιπόν, ξανά το «αφήγημα» στα μέτρα του, ο Τούρκος πρόεδρος έσπευσε να εκφράσει παράπονα προς τη διεθνή κοινότητα για την ελλιπή βοήθεια που παρείχε. «Από την Ε.Ε. έχει φτάσει μόλις μία βοήθεια 2 δισ. ευρώ» τόνισε.
«Τα υπόλοιπα 3 δισ. εγκρίθηκαν πέρυσι, αλλά μόνο 450.000.000 ήρθαν. Ερχονται, λένε, αλλά ακόμη να ‘ρθουν» δήλωσε, ειρωνευόμενος την Ε.Ε.

Τέλος, «αλληθωρίζοντας» ξανά προς τη βορειοανατολική Συρία, όπου η Τουρκία παρανόμως εισέβαλε, διαμήνυσε πως πρόθεση της χώρας του είναι να δημιουργηθεί εκεί «ειρηνευτική ζώνη» προκειμένου να επανεγκατασταθούν 1.000.000 Σύροι πρόσφυγες.

Κάνοντας βέβαια… προσφορά στις ξένες δυνάμεις, μια και τους είπε πως η Τουρκία μπορεί να τις βοηθήσει στην εξόρυξη του πετρελαίου της περιοχής κι έπειτα στη συνεκμετάλλευσή του!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα