«Εμφύλιος» με φόντο την παραπομπή του Τραμπ!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγορεί τους Δημοκρατικούς για παράνομη και μεροληπτική απόπειρα πραξικοπήματοςΑπό τη
Θεανώ Καρούτα

Η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων άνοιξε οριστικά τον δρόμο για την ιστορική ψηφοφορία στην Ολομέλεια αναφορικά με την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη στη Γερουσία. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, που ξεκίνησε χθες το πρωί (τοπική ώρα), το κατηγορητήριο σε βάρος του Αμερικανού προέδρου επρόκειτο να τεθεί προς έγκριση, κάνοντας έτσι τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία τον τρίτο πρόεδρο των ΗΠΑ που θα παραπεμφθεί σε δίκη με το αίτημα της καθαίρεσης. 

Οι συζητήσεις αναμένονταν μακρές, με τους γνωρίζοντες να εκτιμούν πως η διαδικασία θα διαρκέσει τουλάχιστον έξι ώρες στο ελεγχόμενο από τους Δημοκρατικούς Σώμα, ωσότου οι βουλευτές κληθούν να ψηφίσουν κατά πόσον ο Τραμπ είναι ένοχος για δύο κατηγορίες, την κατάχρηση εξουσίας και την παρακώλυση της καλής λειτουργίας του Κογκρέσου. «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι μια συνεχής απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ» δήλωσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, δίνοντας το στίγμα του χθεσινού απογεύματος.

«Οι ανεύθυνες πράξεις του κατέστησαν απαραίτητη τη σύνταξη κατηγορητηρίου σε βάρος του – δεν μας άφησε άλλη επιλογή» επεσήμανε. «Κηρύσσω επίσημα και με θλίψη την έναρξη της συζήτησης για την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ. Εάν δεν δράσουμε τώρα, θα επιδείξουμε αμέλεια σε βάρος των καθηκόντων μας» υπογράμμισε, δίνοντας το «εναρκτήριο λάκτισμα» της συζήτησης επί των άρθρων του κατηγορητηρίου.

«Κάντε μια προσευχή!» απηύθυνε έκκληση προς τους υποστηρικτές του ο Τραμπ, μερικές ώρες πριν από την ιστορική ψηφοφορία, διακηρύσσοντας άλλη μια φορά την αθωότητά του. «Μπορείτε να πιστέψετε πως θα τεθώ σήμερα υπό κατηγορία από τη ριζοσπαστική Αριστερά, ενώ δεν έχω κάνει τίποτα κακό!» επεσήμανε με κεφαλαία γράμματα μέσω twitter. Νωρίτερα, σε επίσημη επιστολή που απηύθυνε στην Πελόζι, της διεμήνυσε πως κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο εναντίον της αμερικανικής δημοκρατίας» και γι’ αυτό «η Ιστορία θα σας κρίνει αυστηρά».

Σύμφωνα με τον Τραμπ, η ψηφοφορία στο Κογκρέσο δεν είναι παρά «μια παράνομη και μεροληπτική απόπειρα πραξικοπήματος» με κίνητρο τη μνησικακία, καθώς χρεώνει στους Δημοκρατικούς, οι οποίοι βέβαια ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, πως είναι ανίκανοι να δεχθούν την ετυμηγορία των καλπών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα