«Ναι μεν αλλά» από Μέρκελ στις κυρώσεις του Τραμπ

«Λίγη» μπροστά στον Ντόναλντ Τραμπ αποδείχθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ…… η οποία επιβεβαίωσε χθες την καταδίκη του Βερολίνου απέναντι στις αμερικανικές κυρώσεις, ωστόσο τόνισε ότι η κυβέρνησή της δεν σκοπεύει να απαντήσει, παρά τη θύελλα αντιδράσεων που έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη.

Ο αγωγός Nord Stream 2, ο οποίος θα διπλασιάσει τις ποσότητες ρωσικού αερίου που διατίθενται στη δυτική Ευρώπη μέσω Ουκρανίας, θα μεταφέρει το ρωσικό αέριο απευθείας στη Γερμανία, μέσω της Βαλτικής, παρακάμπτοντας την Ουκρανία, με την οποία η Μόσχα έχει τεταμένες σχέσεις.

Το κόστος της κατασκευής του αγωγού υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, εντούτοις με τις κυρώσεις που αποφάσισε να επιβάλει ο Ντόναλντ Τραμπ σε όλους όσοι συμμετέχουν στο έργο το Βερολίνο ανησυχεί ότι θα καθυστερήσει η ολοκλήρωσή του και θα αυξηθεί το κόστος της κατασκευής του. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο Συντηρητικός βουλευτής Πέτερ Μπέγερ στο κρατικό γερμανικό ραδιόφωνο.

Αναστολή εργασιών

«Υπάρχουν εναλλακτικές, που θα συνοδεύονται από καθυστερήσεις καθώς και από υψηλότερο κόστος» δήλωσε ο Μπέγερ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Gazprom, ο ρωσικός κρατικά ελεγχόμενος κολοσσός αερίου και βασικός υποστηρικτής του Nord Stream 2, ήδη παρέχει πάνω από το ένα τρίτο των αναγκών της Ευρώπης σε αέριο, ενώ την Παρασκευή η ελβετοολλανδική εταιρία Allseas, που συμμετέχει στο έργο, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις εργασίες τοποθέτησης σωλήνων.

Άλλες εταιρίες που συμμετέχουν στον Nord Stream 2 είναι η αυστριακή OMV, οι γερμανικές Uniper και Wintershall, η αγγλοολλανδική Royal Dutch Shell και η γαλλική Engie.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα