Ο Ανδριόπουλος στο Μέγαρο

Διαχρονικά έργα του συνθέτη σε μια αφαιρετική συναυλία με τρεις σολίστ και με τις φωνές των Μητσιά, ΜπάκαΟ δημιουργικός κόσμος του Ηλία Ανδριόπουλου, ενός από τους πιο ξεχωριστούς συνθέτες της γενιάς του, ξεδιπλώνεται σε μια ιδιαίτερη συναυλία με διαχρονικά έργα του και τίτλο «Σε ήχο ελληνικό», την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου (8.30 μ.μ.) στο Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος», 2107282333), στο πλαίσιο του κύκλου «Μουσικά Πορτρέτα».

Στα ηχοχρώματα της μουσικής του καταξιωμένου συνθέτη θα ταξιδέψουν ο Μανώλης Μητσιάς και η Θεοδώρα Μπάκα, αγαπημένοι φίλοι του και μόνιμοι συνεργάτες του τα τελευταία χρόνια. Η συναυλία είναι ένα απάνθισμα από τραγούδια-σταθμούς της συνθετικής πορείας του («Γράμματα στον Μακρυγιάννη», «Λαϊκά προάστια», «Προσανατολισμοί», «Αργοναύτες», «Φιλόπατρις», «Ωδές», «Πρώτος ύμνος», «Εαρινά τραγούδια»), σε ποίηση Σεφέρη, Ελύτη, Κάλβου, Γκάτσου, Ελευθερίου και Μπουρμπούλη.

Η ορχήστρα που επέλεξε ο Ηλίας Ανδριόπουλος για τη συναυλία θα είναι στον μέγιστο βαθμό αφαιρετική, ώστε να υπάρξει μια διαφορετική ανάγνωση της μουσικής του, απέριττα λυρική και βαθιά εσωτερική, συναισθηματική. Θα την αποδώσουν τρεις εξαίρετοι σολίστ που κατέχουν σε βάθος τα μυστικά του ήχου της μουσικής του Ανδριόπουλου, ο Αχιλλέας Γουάστωρ στο πιάνο, ο Αλέξανδρος Μποτίνης στο βιολοντσέλο και ο Ηρακλής Ζάκκας στο μαντολίνο και το μπουζούκι.

Το έργο του Ηλία Ανδριόπουλου είναι αναγνωρίσιμο και αγαπητό από το ελληνικό κοινό εδώ και δεκαετίες. Προσηλωμένος πάντοτε στην ποιότητα, ο συνθέτης έχει χαράξει μέσα στον χρόνο μια εξελισσόμενη διαδρομή, η οποία περνά όχι μόνο μέσα από τα απλά τραγούδια του αλλά και μέσα από πιο σύνθετες δημιουργίες του, που απαιτούν μεγάλα μουσικά σύνολα, συμφωνική ορχήστρα, χορωδία και λυρικούς τραγουδιστές.

Έχουν περάσει περίπου 40 χρόνια από τότε που κατέθετε -σχεδόν ταυτόχρονα- δύο εμβληματικές συνθέσεις του («Γράμματα στον Μακρυγιάννη», «Λαϊκά προάστια»), που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 2.000.000 δίσκους και cd. Εκτοτε συνέχισε, με την ίδια αφοσίωση, να συστήνει καινούργια τραγούδια που έχουν αφήσει πλέον το δικό τους στίγμα στον χάρτη της ελληνικής μουσικής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα