Πληγές από τα… απόνερα του «Ηφαιστίωνα»

Αποκατάσταση καταστροφών εν μέσω παγετού σε όλη τη χώραΣαρωτικό ήταν το πέρασμα του «Ηφαιστίωνα» από τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με ολόκληρα ποτάμια και λίμνες να παγώνουν, με ανεμογεννήτριες να σπάνε στα δύο και με το Ενετικό λιμάνι στην Κρήτη να μετατρέπεται σε απέραντο σκουπιδότοπο. 

Οι θυελλώδεις άνεμοι, των οποίων η ταχύτητα άγγιξε τα 160 χιλιόμετρα την ώρα, ήταν η αιτία να λυγίσουν ανεμογεννήτριες στο αιολικό πάρκο στο Κατσαρώνι Ευβοίας, με τους κατοίκους να ευχαριστούν τον Θεό που δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί. Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω αιολικό πάρκο δεν ήταν ενεργό, ωστόσο οι γιγάντιες ανεμογεννήτριες δεν είχαν απομακρυνθεί από το σημείο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες είχαν ως αποτέλεσμα να παγώσει κυριολεκτικά το ποτάμι στο γεφύρι του Κόκκορη στο Ζαγόρι, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα για τους επισκέπτες του τουριστικού αυτού προορισμού.

Ομοίως, οι χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την έντονη χιονόπτωση μετέτρεψαν τη λίμνη της Καστοριάς σε μια ατελείωτη χιονισμένη πεδιάδα, με τις βάρκες να μένουν καθηλωμένες ανάμεσα στον πάγο και στους σταλακτίτες που δημιούργησαν τα καιρικά φαινόμενα.

Ωστόσο, ο «Ηφαιστίων» άφησε πίσω του και πολλά προβλήματα, καθώς οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι οδήγησαν στη συσσώρευση αμέτρητων σκουπιδιών στο Ενετικό λιμάνι στα Χανιά, με τα συνεργεία καθαρισμού να μαζεύουν από την περιοχή συνολικά 15 τόνους απορριμμάτων, λάσπης και άλλων ογκωδών αντικειμένων. Σε γραπτή του δήλωση ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Μιχάλης Τσουπάκης διαβεβαιώνει πως θα επιθεωρηθούν όλες οι παραλίες του Δήμου Χανίων, με τα συνεργεία της υπηρεσίας πρασίνου και της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Τέλος, τα έντονα καιρικά φαινόμενα, εκτός από το παλιό λιμάνι των Χανίων, έπληξαν σφοδρά και τους ελαιοπαραγωγούς ολόκληρης της Κρήτης, με τον αντιπρόεδρο της Ενωσης Ηρακλείου και της ομάδας αμπελουργών και ελαιοπαραγωγών Κρήτης Μύρωνα Χιλετζάκη να χαρακτηρίζει τη φετινή αποτίμηση τραγική.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα