Επιμένει ο Τραμπ: Δεν πρόκειται να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει αν το Ιράν δεχτεί να διαπραγματευτεί με την κυβέρνησή του ή όχι…… αναφερόμενος στην εκτίμηση κορυφαίου συμβούλου του, κατά τον οποίο η Τεχεράνη δεν έχει άλλη επιλογή.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν δήλωσε σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου Fox News πως η «εκστρατεία μέγιστης πίεσης» της κυβέρνησης Τραμπ φέρνει αποτελέσματα και πρόσθεσε πως το Ιράν «ασφυκτιά» και «δεν έχει καμία άλλη επιλογή, παρά να έρθει στο τραπέζι» για να διαπραγματευτεί.

Πάντως, σε ανάρτησή του αργότερα στο twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στη συνέντευξη του Ο’ Μπράιεν, σχολίασε: «Στην πραγματικότητα δεν θα μπορούσε να με νοιάζει λιγότερο αν θα διαπραγματευτούν. Επαφίεται αποκλειστικά σε εκείνους (σ.σ.: στους ηγέτες του Ιράν), αλλά δεν πρόκειται να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα και μη σκοτώνετε τους διαδηλωτές σας».

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας δήλωσε στη «Saarbruecker Zeitung» ότι το Βερολίνο ζητεί από τη Μόσχα «να παρακινήσει το Ιράν στις επερχόμενες συνομιλίες να συμμορφωθεί και πάλι με τους κανόνες του παιχνιδιού. Η Ρωσία, ως συμμετέχουσα χώρα στη συμφωνία της Βιένης για το Πυρηνικό Πρόγραμμα του Ιράν, φέρει ευθύνη, ώστε να διατηρηθεί η σταθερότητα στην περιοχή και δεσμεύτηκε γι’ αυτό επίσης το Σαββατοκύριακο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα