Η ομολογία της πανωλεθρίας στο Μεταναστευτικό

Πανικόβλητος ο πρωθυπουργός προχώρησε άρον άρον στην επανίδρυση του υπουργείου που είχε καταργήσει πριν από έξι μήνεςΟμολογία ήττας της κυβέρνησης για τη μέχρι τώρα διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος και κόλαφο για το πολυσυζητημένο επιτελικό κράτος αποτελεί η χθεσινή απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να επανασυστήσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου. 

Το συγκεκριμένο υπουργείο λειτουργούσε μέχρι τις εκλογές του Ιουλίου, ωστόσο καταργήθηκε από τον πρωθυπουργό, ο οποίος είχε αποφασίσει να ενσωματώσει τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Εξι μήνες μετά, και ενώ έχει προχωρήσει και σε άλλες αλλαγές ενδιάμεσα, όπως η περαιτέρω εμπλοκή στο θέμα του υφυπουργού Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να προχωρήσει στην επανίδρυση του συγκεκριμένου υπουργείου, έχοντας προφανώς διαπιστώσει ότι η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή απ’ όσο περίμενε.

Επικεφαλής ο Μηταράκης

Επικεφαλής του νέου υπουργείου αναλαμβάνει ο μέχρι τώρα υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης, ενώ αναπληρωτής του θα είναι ο Γιώργος Κουμουτσάκος, έως χθες αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπεύθυνος για το Μεταναστευτικό. Παράλληλα, τις μέχρι τώρα αρμοδιότητες του κ. Μηταράκη θα αναλάβει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Η απόφαση φέρεται ότι ελήφθη σε κλειστή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Τρίτης, αλλά φαίνεται ότι υπήρχε εδώ και καιρό στο μυαλό του πρωθυπουργού, που αποφάσισε να τη δημοσιοποιήσει τελικά χθες.

Το κυβερνητικό σχέδιο, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, «είναι συγκεκριμένο, η προτεραιότητα τώρα είναι να το εκτελέσουμε άμεσα, μεθοδικά και αποτελεσματικά», ενώ το προσεχές χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ανά περιοχή, ώστε να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση των πολιτών και να κατευναστούν οι πολλές και έντονες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μηταράκης, ως βουλευτής που εκλέγεται στην ακριτική Χίο, «συνομιλεί με κατοίκους και φορείς, γνωρίζει όλες τις πτυχές του προβλήματος και τι πρέπει να γίνει, ώστε να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς η υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής». Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κουμουτσάκος θα εργαστεί στο αντικείμενο των διεθνών πτυχών του ζητήματος και στην προώθηση των θέσεων της χώρας, με έμφαση στην αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου.

Όσο για τον Αλκιβιάδη Στεφανή, θα διατηρήσει την ευθύνη οργάνωσης και διεύθυνσης του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων.

Η ορκωμοσία του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με θρησκευτικό όρκο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα