Παγκόσμιος τρόμος για πιθανή εξάπλωση του (φονικού) ιού!

Οι αρμόδιες Αρχές της Κίνας κατέγραψαν χθες άλλα 17 κρούσματα πνευμονίας. Συναγερμός σε αμερικανικά αεροδρόμιαΤην ώρα που η Κίνα ετοιμάζεται να γιορτάσει το κινεζικό σεληνιακό νέο έτος και εκατομμύρια πολίτες σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους ή στο εξωτερικό, οι υγειονομικές Αρχές της χώρας γνωστοποίησαν χθες ότι κατέγραψαν άλλα 17 κρούσματα πνευμονίας που προκάλεσε νέος κοροναϊός, ανεβάζοντας στα ύψη την ανησυχία!

Ο νέος ιός κατατάσσεται στην οικογένεια των κοροναϊών, όπως και το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (ΣΟΑΣ), το οποίο είχε στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 800 ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο όταν ξέσπασε επιδημία επίσης στην Κίνα. Παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί σημειώνουν ότι ο νέος ιός δεν μοιάζει να είναι τόσο φονικός όσο το ΣΟΑΣ, ελάχιστα είναι γνωστά για την προέλευσή του και δεν είναι απόλυτα σαφές εάν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Το σύνολο των ασθενών που έχει προσβάλει ο νέος κοροναϊός είναι είτε κάτοικοι της πόλης Βουχάν, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, είτε επισκέπτες σε αυτή την πόλη και ο αριθμός τους ανέρχεται πλέον σε 62, δύο εκ των οποίων έχουν χάσει τη ζωή τους. Εκτός από την Κίνα, στην Ταϊλάνδη έχουν καταγραφεί δύο κρούσματα και άλλο ένα στην Ιαπωνία.

Με αφορμή τους εορτασμούς της κινεζικής Πρωτοχρονιάς, που ξεκινούν στις 24 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μία εβδομάδα, οι υγειονομικές Αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι λαμβάνουν μέτρα σε τρία αμερικανικά αεροδρόμια προληπτικά, ώστε να εντοπίζονται ταξιδιώτες από τη Βουχάν που μπορεί να έχουν συμπτώματα του νέου κοροναϊού.

Η κινεζική Εθνική Επιτροπή Υγείας, από την πλευρά της, για πρώτη φορά από την εμφάνιση των κρουσμάτων εξέδωσε χθες ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού στη χώρα είναι ελέγξιμο.

Στην ανακοίνωσή της η επιτροπή μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η πορεία της μετάδοσης του νέου ιού δεν έχει χαρτογραφηθεί πλήρως, προσθέτοντας ότι οι Αρχές θα εντείνουν την παρακολούθηση κατά τους εορτασμούς για το σεληνιακό Νέο Ετος την ερχόμενη εβδομάδα, όταν μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Κίνας θα ταξιδέψει στη διάρκεια της εορταστικής αργίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα