Οι ευεργέτες της… κουβέρτας

Οι Έλληνες εφοπλιστές διασύρουν και τον εαυτό τους και την Ελλάδα. Ενώ έχουν χρήμα για να αγοράσουν τον πλανήτη ολόκληρο και κομπάζουν για τα «κομμάτια» που έχουν στην κατοχή τους, στην Ελλάδα που πένεται πετούν 6.000.000 ευρώ για… τουαλέτες και κλινοσκεπάσματα στα νοσοκομεία, και στήνουν μάλιστα και φιέστα με τον πρωθυπουργό για να επιδείξουν την καλοσύνη τους!

Είναι μεγάλη η ντροπή και σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και σε αμιγώς προσωπικό να εκτίθεται η πατρίδα με αυτόν τον τρόπο. Αν οι δισεκατομμυριούχοι πλοιοκτήτες ήθελαν αληθινά να ευεργετήσουν τη χώρα, αφενός θα έπρεπε να έχουν προσφέρει χρήματα ανάλογα με τις δυνατότητές τους, αφετέρου δεν θα το… διαφήμιζαν.

Θα έπρεπε να έχουν προβεί στις δέουσες συνεννοήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας και στη συνέχεια να μπει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να δώσουν είτε ρευστό είτε να καλύψουν μεγάλης κλίμακας ανάγκες – χτίσιμο σχολείων, νοσοκομείων, κάλυψη εξόδων για εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας.

Ποιο είναι, άραγε, το μήνυμα στον Ερντογάν και σε όλους τους διεθνείς παράγοντες που παρακολουθούν στενά την κατάσταση στην Ελλάδα; Οτι οι ισχυρότεροι των Ελλήνων έχουν αποσυνδεθεί τόσο από τον εθνικό κορμό, ώστε φτάνουν να εκμεταλλεύονται την ανάγκη της πατρίδας, κάνοντας… φιγούρα με 6.000.000 (όλοι μαζί); – ποσό το οποίο μπορεί να δαπανήσει μόνο ένας εξ αυτών στις διακοπές του…

Τίποτα δεν έχει απομείνει από την αρχοντιά και τη φιλοπατρία των κροίσων του παρελθόντος, που άδειαζαν τα σεντούκια τους για την Ελλάδα, χωρίς να το λένε σε κανέναν εκτός από εκείνους που έπρεπε να το γνωρίζουν. Τώρα ακούμε μόνο κούφιες ρητορείες και βλέπουμε επιδείξεις πλούτου. Ο ελληνικός λαός, όμως, μπορεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες, αλλά διαθέτει ακόμα κοινή λογική και αηδιάζει με τη στάση εκείνων που θα έπρεπε να προκαλούν τον θαυμασμό και να δίνουν το καλό παράδειγμα.

Και είπεν ο Ιησούς Χριστός (Ματθαίου 6, 3): «Σου δε ποιούντος ελεημοσύνην μη γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα