Παγκόσμιος συναγερμός και έκτακτα μέτρα για τον νέο ιό!

Στην Κίνα έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας με ραγδαία αύξηση των νεκρών, ενώ συνεχίζεται η εξάπλωσή του στην ΑσίαΑπό τη Θεανώ Καρούτα

Aπό τη Βόρεια Κορέα ως την Αγγλία, αλλά και από τη Ρωσία ως τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι χώρες λαμβάνουν μέτρα προκειμένου να μην εισέλθει στην επικράτειά τους ο νέος κοροναϊός, που έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας στην Κίνα και συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Ασία. 

Οι υγειονομικές Αρχές της Κίνας ανέβασαν χθες στους 17 τους νεκρούς από τον ιό, την ώρα που αυξήθηκαν σε 473 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ο συναγερμός που έχει σημάνει στην Κίνα ανάγκασε τη Βόρεια Κορέα να απαγορεύσει την είσοδο στο έδαφός της ξένων τουριστών, ενώ οι Αρχές της Σιγκαπούρης ανακοίνωσαν ότι θα ελέγχουν όλους τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κίνα.

Οι Αρχές του Μακάο ανακοίνωσαν το πρώτο κρούσμα της ασθένειας, όπως και το Χονγκ Κονγκ, θέτοντας τις υγειονομικές Αρχές σε υψηλή επαγρύπνηση. Αυστηρά μέτρα ανακοίνωσε και η Τουρκία, που έχει ετοιμάσει θερμικές κάμερες στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, παρά το γεγονός ότι -όπως δήλωσε ο υπουργούς Υγείας Φαχρετίν Κοτζά- δεν υπάρχουν κρούσματα ούτε ασθενείς που διατρέχουν κίνδυνο. «Εχουμε ετοιμασίες, περιλαμβανομένης και της μεταφοράς ενός επικίνδυνου ασθενούς από την Κίνα στην αίθουσα καραντίνας μας και της μεταφοράς του στο νοσοκομείο μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου ασθενοφόρου» δήλωσε.

Στο μεταξύ, ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς δήλωσε χθες ότι στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου θα δημιουργηθούν ξεχωριστοί χώροι για τους επιβάτες που φτάνουν από περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί από τον νέο κοροναϊό. Το Χίθροου είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης και, αν και ο κίνδυνος για τον πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει ακόμη χαμηλός, εκτελούνται καθημερινά περίπου 17 πτήσεις από την Κίνα.

Έλεγχος

Για τον ίδιο λόγο, από σήμερα το ιταλικό υπουργείο Υγείας εγκαθιστά «έναν υγειονομικό χώρο όπου θα γίνεται έλεγχος της θερμοκρασίας μέσω ενός σκάνερ» στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης, κάτι που θα κάνουν επίσης στη Ρουμανία και τη Σερβία.

Η Ρωσία, από τη μεριά της, ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει να αναπτύσσει το δικό της εμβόλιο κατά του κοροναϊού, ενώ χθες ένας Ρώσος πολίτης και ένας Κινέζος φοιτητής διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Αγίας Πετρούπολης με την υποψία ότι είναι φορείς του. Από το Νταβός ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι «σε καταπληκτική κατάσταση» και διαβεβαίωσε πως έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα