Σε καραντίνα η Κίνα λόγω εξάπλωσης του κοροναϊού

Στην απομόνωση η Ουχάν και οι γύρω περιοχές, έκλεισε και η Απαγορευμένη Πόλη. Στους 18 οι νεκροί, στα 634 τα κρούσματαΤέσσερις ακόμα πόλεις, μετά την Ουχάν, «σφραγίστηκαν» χθες από τις υγειονομικές Αρχές της Κίνας, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού. Πρόκειται για τις γειτονικές Χουάνγκανγκ, Εχζού, Τσίμπι και Ζιτσιάνγκ, οι οποίες βρίσκονται στην επαρχία Χουμπέι, μια περιοχή με 20.000.000 κατοίκους.

Οι Αρχές της Κίνας απαγόρευσαν την είσοδο και την έξοδο των κατοίκων από τις συγκεκριμένες πόλεις, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλος πανικός. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Μεταφορών της Κίνας ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται όλα τα δρομολόγια των λεωφορείων και των φεριμπότ προς την πόλη Ουχάν, επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού. Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, τα λεωφορεία και τα οχηματαγωγά που βρίσκονται ήδη καθ’ οδόν προς την Ουχάν θα πρέπει να επιστρέψουν στο σημείο αναχώρησής τους. Ολες οι είσοδοι του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης, οι αυτοκινητόδρομοι που οδηγούν στην πόλη και οι σταθμοί του μετρό έχουν κλείσει, ενώ απαγορεύτηκαν όλες οι πτήσεις από και προς την Ουχάν.

Η απόφαση των Αρχών ελήφθη «προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η εξάπλωση του ιού», την ώρα που τα θύματα έχουν φτάσει τα 18, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από τον νέο κοροναϊό έχει φτάσει τα 634. Στο μεταξύ, το Πεκίνο ανακοίνωσε την ακύρωση όλων των μεγάλων εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί για τη σημερινή κινεζική Πρωτοχρονιά. Παράλληλα, οι αρμόδιες Αρχές αποφάσισαν να κλείσουν μέχρι νεωτέρας την Απαγορευμένη Πόλη, το παλιό ανάκτορο των αυτοκρατόρων της Κίνας που αποτελεί ένα από τα διασημότερα ιστορικά μνημεία της χώρας. Η Απαγορευμένη Πόλη θα κλείσει αύριο, Σάββατο, «για να αποφευχθούν μολύνσεις που συνδέονται με τη συγκέντρωση επισκεπτών», όπως αναφέρει το μουσείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ζήτησε εκ νέου να αντιμετωπιστεί «με αποφασιστικότητα» η επιδημία. Στο Πεκίνο, όπως και στη Σανγκάη, οι πολίτες έχουν αρχίσει ήδη να φορούν μάσκα στους δημόσιους χώρους, όπως το μετρό. Η μάσκα θεωρείται αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης της μόλυνσης από τον κοροναϊό, σύμφωνα με τους γιατρούς, και για τον λόγο αυτόν οι Αρχές της Ουχάν έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να φορούν πάντα μάσκα όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα