Παγκόσμιος τρόμος για την εξάπλωση του κοροναϊού!

Στον «χάρτη» των χωρών όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα μπήκε και η ΓαλλίαΠαγκόσμιο τρόμο προκαλεί πλέον το γεγονός πως ενισχύεται η ικανότητα μετάδοσης του κοροναϊού, καθώς και το γεγονός πως ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται, βάσει των στοιχείων που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας.

Στην Κίνα τουλάχιστον 56 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό, ενώ τα κρούσματα σε ολόκληρο τον κόσμο ξεπερνούν τα 2.000. Η Ευρώπη μπαίνει και αυτή στον χάρτη, καθώς στη Γαλλία ήδη εντοπίστηκαν περιπτώσεις ανθρώπων που ασθένησαν, ενώ δεν αποκλείεται, κατά πληροφορίες, να έχει συμβεί κάτι τέτοιο και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μιλώντας χθες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας Μα Σιαογουέι τόνισε ότι τα στοιχεία που γνωρίζουν οι Αρχές για τον ιό είναι περιορισμένα, ενώ πρόσθεσε πως η περίοδος επώασης του κοροναϊού μπορεί να κυμαίνεται από μία έως 14 ημέρες και ότι ο ιός είναι μολυσματικός κατά την επώαση. Ολα αυτά συμβαίνουν την ώρα που στην Κίνα καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιοριστούν οι επιπτώσεις της επιδημίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην Ουχάν, την πόλη των 11.000.000 κατοίκων, όπου άρχισαν όλα και τώρα βρίσκεται σε καραντίνα, θα κατασκευαστεί και δεύτερο νοσοκομείο μέσα σε ελάχιστες μέρες, ώστε εκεί να νοσηλευτούν αποκλειστικά όσοι προσβλήθηκαν από τον κοροναϊό! Και στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, στα νότια της χώρας, όπου ζουν πάνω από 110.000.000 άνθρωποι, επιβλήθηκε νόμος, ώστε οι κάτοικοι να φοράνε υποχρεωτικά προστατευτικές μάσκες, ενώ στο Πεκίνο οι Αρχές αποφάσισαν να καθυστερήσουν την έναρξη λειτουργίας των νηπιαγωγείων, των σχολείων και των πανεπιστημίων, που θα γίνει μετά τις γιορτές για την κινεζική Πρωτοχρονιά.

Στο πλαίσιο της λήψης έκτακτων μέτρων εντάσσεται βέβαια και η απαγόρευση σε όλη τη χώρα της εμπορίας άγριων ζώων σε αγορές, εστιατόρια και πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου. Τα άγρια ζώα -και συχνά θηράματα λαθροκυνηγών- που πωλούνται στοιβαγμένα στις κινεζικές αγορές θεωρείται ότι δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για την επώαση ιών και την εύκολη μετάδοσή τους στους ανθρώπους.

Τέλος, ενώ οι επιστήμονες προσπαθούν ακόμη να εντοπίσουν την αιτία που γέννησε τον κοροναϊό, στο Χονγκ Κονγκ διαδηλωτές χθες βράδυ πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον ενός κτιρίου που είχε επιλεγεί από τις Αρχές να χρησιμοποιηθεί ως ζώνη καραντίνας για πιθανά κρούσματα του νέου κοροναϊού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα