Ξέθαψαν νεκρή και την έβαλαν καθιστή σε μνήμα

Φρίκη στο πλατύ Μεσσηνίας! Αμούστακοι τυμβωρύχοι έσπασαν έξι τάφους για να βρουν τιμαλφή. Βανδάλισαν και την εκκλησίαΈνα περιστατικό που ξεπερνά τα όρια και της πιο νοσηρής φαντασίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγες μέρες. Οι πρωταγωνιστές-δράστες είναι δύο Ρομά, ένας 21χρονος και ένας 15χρονος, οι οποίοι προχώρησαν σε απίστευτους βανδαλισμούς στο νεκροταφείο του χωριού Πλατύ, στη Μεσσηνία, χωρίς όμως να σταματήσουν εκεί τη βεβήλωση. Χωρίς κανέναν ενδοιασμό και χωρίς να έχουν κανέναν σεβασμό απέναντι στους νεκρούς, δεν δίστασαν να βγάλουν από τάφο το πτώμα μιας γυναίκας!

Το σοκαριστικό περιστατικό που «έχει παγώσει» το πανελλήνιο ήρθε στο φως πρόσφατα, αν και αναστάτωσε την περιοχή αρκετό καιρό πιο πριν, και συγκεκριμένα στις 16 Δεκεμβρίου, καθώς ο 21χρονος έπεσε στα χέρια των αστυνομικών το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης γιατί προσπάθησε να μπει στο κατάστημα και το σπίτι του κρεοπώλη του χωριού. Οταν προσήχθη στην Ασφάλεια, όπου διαπιστώθηκε ότι η δράση του ήταν τελικά πολύ πιο «πλούσια», καθώς είχε κάνει συνολικά άλλες 11 κλοπές και διαρρήξεις και δύο απόπειρες κλοπής στα χωριά Πλατύ, Αγιος Φλώρος, Αρφαρά και Αγιος Κωνσταντίνος, προφυλακίστηκε.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, στις 16 Δεκεμβρίου, περίπου στις 2 το μεσημέρι, ο 21χρονος πήγε στο κοιμητήριο μαζί με τον 15χρονο Ρομά. Μαζί τους ήταν και δύο ομόφυλοί τους, οι οποίοι μάλιστα ήταν ανήλικοι και συγκεκριμένα 12 ετών. Το μνήμα της γυναίκας ήταν το πρώτο που είδαν. Στην αρχή, έσπασαν την ταφόπλακα, έπιασαν τη μακαρίτισσα από τα πόδια και την τράβηξαν έξω.

Εκείνη τη στιγμή από το νεκροταφείο έφυγαν τρέχοντας οι δύο 12χρονοι, καθώς τρόμαξαν όταν είδαν το πτώμα. Μάλιστα, οι δύο Ρομά, όπως έγινε γνωστό, προχώρησαν σε αυτή τη βέβηλη πράξη για να ψάξουν αν οι συγγενείς έθαψαν τη γυναίκα με κάποιο κόσμημα το οποίο θα μπορούσαν να κλέψουν. Ομως, δεν σταμάτησαν εκεί. Ακούμπησαν τη νεκρή -που βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη- καθιστή στο απέναντι μνήμα με τα πόδια σταυρωμένα, ώστε να «κοιτάζει» προς την είσοδο του κοιμητηρίου. Στη συνέχεια, ο 21χρονος και ο 15χρονος συνεργός του συνέχισαν τους βανδαλισμούς σε άλλους πέντε τάφους και στην εκκλησία του κοιμητηρίου.

Όπως είναι φυσικό, η αποτρόπαια πράξη προκάλεσε την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας. Την αμέσως επόμενη μέρα από το περιστατικό, ο Δήμος Καλαμάτας κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων, χαρακτηρίζοντας τη βεβήλωση του πτώματος μια ακραία πράξη. Επίσης, ο πρόεδρος της κοινότητας της περιοχής Σπύρος Μαρούλης απαίτησε με επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη η πράξη να μη μείνει ατιμώρητη.

Όταν ο 21χρονος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, φέρεται ότι δεν παραδέχτηκε ότι βεβήλωσε αυτός το πτώμα και τους τάφους. Ωστόσο, τον 21χρονο «καίνε» μαρτυρίες αλλά και άλλα στοιχεία τα οποία συγκέντρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα