Έρχονται 400 νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων για τον Έβρο

Θα προκηρυχθούν άλλες 800 θέσεις για τα νησιά του Αιγαίου. Ποιες οι προϋποθέσεις

Το πράσινο φως για τη θωράκιση των συνόρων άναψε ο αρχηγός της Αστυνομίας με τη δημοσίευση της προκήρυξης που αφορά την πρόσληψη συνολικά 1.200 συνοριοφυλάκων, που θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Δευτέρας ο Μιχάλης Καραμαλάκης δημοσίευσε την προκήρυξη για την πρόσληψη των συνοριοφυλάκων στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, η οποία σε πρώτη φάση θα αφορά 400 θέσεις και θα ολοκληρωθεί με εξαιρετικά γρήγορες διαδικασίες.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την πρόσληψη των 400 συνοριακών φυλάκων, οι οποίοι θα διατεθούν για την ενίσχυση της φύλαξης των χερσαίων συνόρων στον Εβρο, θα προκηρυχθεί, με εξίσου γρήγορες διαδικασίες, διαγωνισμός για την πρόσληψη άλλων 800 για τα νησιά του βόρειου και νότιου Αιγαίου με ετήσιες συμβάσεις, συνεχώς ανανεούμενες, για πέντε χρόνια.

Στην προκήρυξη, η οποία έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέρονται αναλυτικά όλοι οι όροι και προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των υποψηφίων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν Ελληνες και Ελληνίδες πολίτες, που κατοικούν την τελευταία διετία ή κατοικούσαν από τη γέννησή τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους σε περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις οποίες υπάγεται η 4η Περιφερειακή Ενότητα Εβρου, όπου λειτουργούν Υπηρεσίες Διαχείρισης Μετανάστευσης και Συνοριακής Φύλαξης και Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών.

Όπως προκύπτει από την εν λόγω προκήρυξη, οι υποψήφιοι δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους, να είναι απόφοιτοι λυκείου, να μη φέρουν τατουάζ σε εμφανή σημεία, να είναι ύψους πάνω από 1,70, να έχουν τα σωματικά και ψυχικά προσόντα και μην έχουν καταδικαστεί για κάποιο αδίκημα, ενώ οι άνδρες πρέπει να έχουν υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία τους.

Υπογραμμίζεται ότι τα δικαιολογητικά που απαιτούνται μπορούν να κατατεθούν μόνο αυτοπροσώπως στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής των ενδιαφερομένων έως τις 17 Φεβρουαρίου. Μετά την παρέλευση αυτής της προθεσμίας δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις.