Οδηγίες για προφύλαξη από τον κορονοϊό

SOS από τον πρόεδρο της Εταιρείας Λοιμώξεων. Τι συμπτώματα έχει η επιδημία. Ποια νοσοκομεία θα δέχονται ασθενείςΤον κώδωνα του κινδύνου για την εμφάνιση του φονικού κορονοϊού στη χώρα μας έκρουσε μέσω ραδιοφωνικής συνέντευξής του ο πρόεδρος της Εταιρείας Λοιμώξεων Παναγιώτης Γαργαλιάνος. «Κάποια στιγμή θα έρθει κάποιο περιστατικό και στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως στην παρούσα τουλάχιστον χρονική συγκυρία δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Αναφορικά με τα συμπτώματα του ιού, ο κ. Γαργαλιάνος εξήγησε πως είναι τα ίδια με εκείνα ενός κοινού κρυολογήματος, με τη διαφορά ότι ο βήχας δεν υποχωρεί όσο περνούν οι μέρες, αντιθέτως, μετατρέπεται σε δύσπνοια και οι ασθενείς οδηγούνται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σε κάθε περίπτωση, η χώρα μας φαίνεται πως βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς σε συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ), στην οποία προήδρευσε ο Βασίλης Κικίλιας, παρουσιάστηκε το σχέδιο δράσης του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς και τα πληρώματα των ασθενοφόρων ΕΚΑΒ και Υγειονομικών Περιφερειών έχει καταγραφεί επάρκεια σε γάντια, ειδικές μάσκες και στολές, έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι μόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης. Τα νοσοκομεία της χώρας που ορίζονται ως νοσοκομεία αναφοράς είναι ανά Υγειονομική Περιφέρεια τα εξής:

1η ΥΠΕ: Βασικό: Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», αναπληρωματικό: Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός».

2η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», αναπληρωματικό: Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο».

3η και 4η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, αναπληρωματικά: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο».

5η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, αναπληρωματικό: ΓΝ Λαμίας.

6η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια», αναπληρωματικό: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

7η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, αναπληρωματικό: Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Αγιος Γεώργιος».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα