Ο Στρος Καν στην Ελλάδα για μπίζνες

Εκπροσωπεί γαλλικό όμιλο που αναζητεί επενδυτικές ευκαιρίες στην αγορά ΑΠΕΟ μπερμπάντης και σκανδαλιάρης Ντομινίκ Στρος Καν, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο την περίοδο εισόδου της Ελλάδας στο ΔΝΤ και κάρφωσε μετέπειτα τον Γιώργο Παπανδρέου ότι ήθελε την ένταξη στον Μηχανισμό Στήριξης, αναζητά τώρα επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας. Ο Γάλλος πολιτικός που έχασε την… προεδρία εξαιτίας του ροζ σκανδάλου με την καμαριέρα εμφανίζεται να εκπροσωπεί τον γαλλικό όμιλο που αναζητεί ευκαιρίες στην ελληνική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον τους τελευταίους μήνες, όπως έδειξε και η συμφωνία πώλησης του βραχίονα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Intracom στη βρετανική Cubico που ελέγχεται, όμως, από καναδικά κεφάλαια. Προ ημερών μια γαλλική εταιρία, η VALOREM, που εμφανίζεται να εκπροσωπείται από τον πρώην διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση αιολικών πάρκων ( βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης) συνολικής ισχύος 82 MW. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τον προηγούμενο μήνα εγκρίθηκε από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή και η μεγάλη επένδυση του επίσης βρετανικού ομίλου SolarCentury σε φωτοβολταϊκά, ύψος άνω των 210.000.000 ευρώ, ενώ και οι Γερμανοί της RWE βλέπουν με καλό μάτι πλέον την ελληνική αγορά ΑΠΕ, καθώς προσπαθούν να διευρύνουν τη διεθνή παρουσία τους. Ρόλο «κράχτη» μπορεί να διαδραματίσει η ΔΕΗ, η διοίκηση της οποίας εμφανίζεται να μοιράζει υποσχέσεις για σημαντικές επενδύσεις στις ΑΠΕ τα επόμενα χρόνια.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν, αφού συνέβαλε στο σχέδιο επιβολής των Μνημονίων στην Ελλάδα ως ο τότε διευθυντής του ΔΝΤ, αργότερα εμφανίστηκε να «δίνει» τον Γιώργο Παπανδρέου ότι αυτός ήταν που επιδίωξε να ανοίξει η πόρτα του φρενοκομείου για την Ελλάδα και τελευταίως εμφανίζεται όλο πιο συχνά σε τουριστικά θέρετρα στη χώρα μας. Το καλοκαίρι βρέθηκε στη Μύκονο, κάνοντας διακοπές με την τέταρτη σύζυγό του, ενώ παλαιότερα είχε επισκεφθεί και την Αθήνα, συνοδευόμενος από αιθέριες υπάρξεις.

Προηγήθηκαν οι δικαστικές περιπέτειες που είχε ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Γαλλίας μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τον βιασμό της καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης. Βρέθηκε επίσης μπλεγμένος και σε άλλα σκάνδαλα ροζ χρώματος, κάτι που του κόστισε τη γαλλική προεδρία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα