Η θανάσιμη πλάνη του πολυπολιτισμού

Οι διατροφικές συνήθειες των Κινέζων φαντάζουν εξωφρενικές και στους Ελληνες και γενικότερα σε όλους όσοι έχουν ανατραφεί με βάση τα πολιτισμικά πρότυπα της Δύσης. Οι πρόσφατες εξελίξεις με την εξάπλωση του κορονοϊού δείχνουν ότι αυτό το μεγάλο χάσμα στις διατροφικές συνήθειες δεν οφείλεται σε μια αχρείαστη ιδεοληψία, αλλά έχει ουσιαστικό περιεχόμενο. Οι Κινέζοι τρώνε νυχτερίδες, σκύλους, ερπετά και διάφορα άλλα ζώα αλλά και… έντομα και μια από τις συνέπειες αυτής της συνήθειας ήταν η μετάδοση του κορονοϊού στους ανθρώπους και η πρόκληση μιας παγκόσμιας επιδημίας. Πέρα από αυτό, πρέπει να επισημανθεί ότι η δημοκρατία, μια ελληνική επινόηση που αποτελεί θεμελιώδη αξία της Δύσης, δεν σημαίνει κάτι για την Κίνα. Εκεί ο ολοκληρωτισμός και η απόλυτη υποταγή του προσώπου στην εξουσία θεωρούνται αυτονόητα!

Εξίσου αυτονόητος θεωρείται ο ολοκληρωτισμός για το Ισλάμ. Η πολεμική θρησκεία που ίδρυσε ο Μωάμεθ κηρύττει την απόλυτη υποταγή του ανθρώπου και των κοινωνιών στους κανόνες που καταγράφηκαν στο Κοράνι, στο ιερό βιβλίο του μουσουλμανισμού. Οι Ελληνες, οι πολίτες της Ε.Ε., οι Ρώσοι, οι κάτοικοι της Βορείου και της Νοτίου Αμερικής, οι Αυστραλοί και άλλοι λαοί που έχουν χριστιανικό άξονα αναφοράς θεωρούν εγκληματικό, φρικτό, αδιανόητο να λιθοβολούνται άνθρωποι για κάποια ερωτική επιλογή τους, να πετιούνται σαν σακιά οι ομοφυλόφιλοι από τις ταράτσες ή να αποκεφαλίζονται παραβάτες διάφορων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα σε κεντρικές πλατείες πόλεων.

Ομως στον ισλαμικό κόσμο τα προαναφερθέντα αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας, θεσμοί που δεν γίνεται να αμφισβητηθούν δίχως να καταβληθεί βαρύτατο προσωπικό ή συλλογικό κόστος. Η εμμονή των ορθοπολιτικών, των οπαδών της παγκοσμιοποίησης και των κηρύκων του «πολυπολιτισμού» να διαβάζουν την πραγματικότητα με τα γυαλιά των ιδεοληψιών τους έχει οδηγήσει τη Δύση σε άτακτη υποχώρηση στο πεδίο του παγκόσμιου ανταγωνισμού και σε παρακμή και οδηγεί τον οικείο σε εμάς πολιτισμικό μοντέλο σε οριστική εξαφάνιση. Δεν μπορεί να «ενσωματωθεί» το Ισλάμ στη Δύση διότι είναι άκαμπτο, δεν μεταβάλλεται με την πάροδο του χρόνου, είναι απόλυτο και επιδιώκει το αντίθετο από αυτό που ποθούν οι αφελείς: αντί να ενσωματωθεί στη Δύση (που θεωρεί φαύλη και παρηκμασμένη), να κυριαρχήσει και να επιβάλει τους δικούς του κανόνες.

Και η Κίνα αποτελεί πολιτισμικό σύνολο με μέγεθος, ποιότητες, χρονικό βάθος και ιδιομορφίες που καθιστούν μάταιη κάθε απόπειρα «αφομοίωσης» ή ενσωμάτωσης σε οποιαδήποτε εκδοχή της Δύσης. Οι απόπειρες… δημιουργίας πολυπολιτισμικών κοινοτήτων είναι τόσο καταδικασμένες από τους μηχανισμούς της Ιστορίας και επιβλαβείς για την ανθρωπότητα όσο τα εστιατόρια που περιλαμβάνουν στο μενού τους μολυσμένες νυχτερίδες… Ο πολυπολιτισμός είναι ένας θανάσιμος εχθρός του πολιτισμού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα