Υπουργός του… ΣΥΡΙΖΑ η Κεραμέως!

Ακύρωσε πρόσκληση για σχολική εκδήλωση της «Χριστιανικής Αγωγής» γιατί αντέδρασαν οι αριστεροί και τα ΜΜΕ τουςΗ Νίκη Κεραμέως παίρνει «γραμμή» από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα αριστερά μέσα ενημέρωσης! Μπορεί να ακούγεται ως κακόγουστο αστείο, αλλά, δυστυχώς, είναι η πραγματικότητα. Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί η αγχώδης σπουδή της εκκλησιομάχου υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ. -που μάλλον τη δεύτερη ιδιότητά της η ίδια τη θυμάται επιλεκτικά- να δώσει την περασμένη Παρασκευή εντολή να αποσυρθεί το έγγραφο του υπουργείου του οποίου προΐσταται, με το οποίο ενημερώνονταν σχολεία και μαθητές για την ημερίδα «Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση» που διοργανώνει την επόμενη Κυριακή η Πανελλήνια Ενωση Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή»; Η Νίκη Κεραμέως έτρεξε να ανακοινώσει την απόσυρση του εγγράφου μόνο όταν αντέδρασαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και φιλικά προς αυτό μέσα ενημέρωσης.

Πώς έχει η ιστορία; Το υπουργείο Παιδείας στις 28 Ιανουαρίου έστειλε, μέσω της γενικής γραμματέως Αναστασίας Γκίκα, έγγραφο στα σχολεία της Αττικής ενημερώνοντας για την εκδήλωση. Το αρχικό έγγραφο, που αποσύρθηκε με την εντολή της Κεραμέως, απλώς ενημέρωνε εκπαιδευτικούς και μαθητές της Αττικής για την εκδήλωση και καλούσε όσους ήθελαν να καταγράψουν τις σκέψεις τους στη θεματική «Μαθητές λυκείου σήμερα σκέπτονται και προτείνουν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλήθηκε από την εκδήλωση και αμέσως επιχείρησε να την τορπιλίσει με την προσφιλή τακτική της λασπολογίας και της ρετσινιάς ότι η «Χριστιανική Αγωγή» είναι «παραθρησκευτική οργάνωση». Παρόμοια τακτική ακολούθησαν και αριστερά ΜΜΕ, όπως το thepressproject και η «Εφημερίδα των Συντακτών». Η Νίκη Κεραμέως «τσίμπησε» στην οργανωμένη προπαγάνδα και μέσα στον πανικό της έδωσε εντολή να μην επιτραπεί η ενημέρωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών για την εκδήλωση, η οποία δεν θα γινόταν σε σχολείο, ούτε σε ώρα σχολείου, παρά ημέρα Κυριακή. Ισως η «Χριστιανική Αγωγή» να πληρώνει το τίμημα ότι πρωτοστατεί στον αγώνα κατά των αμβλώσεων.

Αυτό που προκαλεί οργή και ερωτήματα είναι ότι η κυρία Κεραμέως έσπευσε να αποσύρει την ενημερωτική εγκύκλιο, αφότου ΜΜΕ που ανήκουν ιδεολογικά και κομματικά στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ίδιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λοιδόρησαν την εκδήλωση και το έγγραφο του υπουργείου. Μάλιστα, η υπ. Παιδείας φέρεται ότι υιοθέτησε, προκειμένου να αιτιολογήσει την απόσυρση του εγγράφου και χωρίς καμία προηγούμενη έρευνα, όλη τη λασπολογία και τις συκοφαντίες των αριστερών μέσων ενημέρωσης και του ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτήρισαν την Πανελλήνια Ενωση Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» «παραθρησκευτική οργάνωση».

Η «Χριστιανική Αγωγή» ούτε κακοδοξίες προωθεί ούτε δόγματα, δοξασίες και λατρείες έξω από την ορθόδοξη ανατολική παράδοση προωθεί για να χαρακτηριστεί παραθρησκευτική οργάνωση. Ούτε η Εκκλησία της Ελλάδος την έχει χαρακτηρίσει τέτοια. Κάποιοι λένε βέβαια ότι το αρχικό έγγραφο που απέσυρε η Νίκη Κεραμέως είχε σταλεί στα σχολεία με την υπογραφή της Αναστασίας Γκίκα, αλλά έπειτα από σχετική εντολή ή παράκληση της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη.

Όλα αυτά γίνονται τη στιγμή που επί ΣΥΡΙΖΑ με εντολή και την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας γίνονταν εκδηλώσεις μέσα σε σχολεία από οργανώσεις που προάγουν την ομοφυλοφιλία. Το 2017, επί υπουργίας Γαβρόγλου, ο αποθανών -τότε γενικός γραμματέας- Γιάννης Παντής ενημέρωνε με έγγραφό του και ουσιαστικά έδινε πολιτική κάλυψη για να γίνει μέσα σε σχολείο συνέδριο «γκέι», στο οποίο εμφανίστηκε ακόμα και ένας άνδρας που φορούσε γόβες.

Το θέμα τότε είχε αναδείξει η εφημερίδα «δημοκρατία». Τότε ούτε η Ν.Δ. ούτε η τομεάρχης Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχαν αντιδράσει. Δηλαδή δύο μέτρα και δύο σταθμά. Εν πάση περιπτώσει ο ΣΥΡΙΖΑ επιτυχημένα προωθεί τη δική του ατζέντα είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση. Αντίθετα η Νίκη Κεραμέως θεωρεί τον εαυτό της στέλεχος πρώτης γραμμής σε ένα κόμμα που έχει πιο πατριωτικό προσανατολισμό, αλλά ουσιαστικά είναι ένα απλό φερέφωνο, που εκτελεί πιστά κάθε κέλευσμα του ΣΥΡΙΖΑ και εκκλησιομαχικών κύκλων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα