Ειρωνείες από τον Τραμπ κατά των Δημοκρατικών

Σίγουρος για την αθώωση, προκαλεί τώρα τους πιθανούς αντιπάλους για την προεδρίαΜια καθοριστική εβδομάδα άρχισε χθες για το αμερικανικό πολιτικό σκηνικό, καθώς -τουλάχιστον- τρία γεγονότα δείχνουν ικανά να χαράξουν τον δρόμο που θα οδηγήσει τις ΗΠΑ στις κρίσιμες προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Το πρώτο αφορά την -σχεδόν σίγουρη- αθώωση του Ντόναλντ Τραμπ, αφού οι Ρεπουμπλικάνοι, που έχουν την πλειοψηφία στη Γερουσία, απέκλεισαν την κατάθεση μαρτύρων και την παρουσίαση αποδεικτικών στοιχείων εναντίον του Αμερικανού προέδρου. Παράλληλα, οι έντεκα υποψήφιοι για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος επρόκειτο να συμμετάσχουν τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας στις πρώτες προκριματικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Αϊόβα, έχοντας ολοκληρώσει μέσα στο Σαββατοκύριακο τις προεκλογικές εκστρατείες τους στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο ανεξάρτητος γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής ο ένας από τον άλλον, διεκδικώντας την πρώτη θέση, με τη γερουσιαστή των Δημοκρατικών Ελίζαμπεθ Γουόρεν και τον πρώην δήμαρχο του Σάουθ Μπεντ Πιτ Μπούτιτζιτζ να τους ακολουθούν. Ο πρόεδρος Τραμπ, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει με τον δικό του… ιδιαίτερο τρόπο ορισμένους από τους υποψηφίους των Δημοκρατικών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Fox News, ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «κομμουνιστή» τον Μπέρνι Σάντερς, «κοιμήση» τον τέως αντιπρόεδρο Μπάιντεν και «παραμυθού» την Ελίζαμπεθ Γουόρεν. Αναφερόμενος δε στον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης, τον μεγιστάνα Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο Τραμπ έσπευσε να τον αποκαλέσει υποτιμητικά «μίνι Μάικλ», εξαιτίας του ύψους του! Τα λόγια του προέδρου προκάλεσαν, βέβαια, την άμεση απάντηση της ομάδας του Μπλούμπεργκ.

«Ο πρόεδρος λέει ψέματα» δήλωσε η εκπρόσωπος της εκστρατείας του πρώην δημάρχου Τζούλι Γουντ. «Είναι παθολογικός ψεύτης για τα πάντα: για τα τεχνητά μαλλιά, την παχυσαρκία και το τεχνητό μαύρισμά του» πρόσθεσε επικριτικά. Πάντως, ο Τραμπ δεν δείχνει να ενοχλείται από όσα λένε οι πολιτικοί αντίπαλοί του και ετοιμάζεται να εκφωνήσει την καθιερωμένη ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους απόψε.

Σύμφωνα με τους περισσότερους πολιτικούς αναλυτές, η ομιλία του αναμένεται να είναι πανηγυρική, με τον Αμερικανό πρόεδρο να θριαμβολογεί για την ευημερία εντός συνόρων και την ενίσχυση της εξουσίας των ΗΠΑ στην παγκόσμια πολιτική σκακιέρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα