ΣΥΡΙΖΑ: Η εσωστρέφεια προκαλεί «βέρτιγκο» στα ρετιρέ της Κουμουνδούρου

Οι υπαρκτές εσωκομματικές αντιθέσεις για τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα διευρύνει την πολιτική επιρροή του…… ώστε να αντιστοιχιστούν τα εκλογικά ποσοστά του με μια νέα οργανωτική δομή, συνεχίζουν να προκαλούν «βέρτιγκο» στα ρετιρέ της Κουμουνδούρου.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας (Π.Γ.) αποφασίστηκε να μετατεθεί για το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος προκειμένου να κοπάσει ο εντεινόμενος προσυνεδριακός «πυρετός».

Εύσχημο πρόσχημα, όπως δήλωσαν στη «δημοκρατία» αρμόδια στελέχη, πρόσφερε η καθυστερημένη σύνταξη του απολογισμού για τα χρόνια της κυβερνητικής θητείας.

Στην πραγματικότητα, η ηγεσία επιδιώκει να κερδίσει χρόνο προκειμένου να επέλθει καταλλαγή μεταξύ των αντιμέτωπων τάσεων και των κυρίαρχων φατριών, που μάχονται ανελέητα για να κατοχυρώσουν στρατηγικές θέσεις την επόμενη ημέρα.

Ο συνήθης ύποπτος στη χθεσινή αναβολή βρέθηκε και πάλι στην πλευρά των ΜΜΕ και ειδικά όσων, σύμφωνα με τον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη, υπονομεύουν τα στελέχη που δεν επιθυμούν μια διεύρυνση άνευ όρων, οποία θα μετέτρεπε τον ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα- πολυκατάστημα. Με επιμονή του γραμματέα στη χθεσινή ανακοίνωση της Π.Γ. περιελήφθη σχετική παράγραφος, σύμφωνα με την οποία:

«Σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον πλουραλισμό και τις διαφορετικές απόψεις ως αδυναμία ή άλλα που στρέφονται εναντίον κορυφαίων στελεχών του κόμματος, η Πολιτική Γραμματεία θεωρεί ότι το μόνο που εξυπηρετούν είναι τους σκοπούς αντίπαλων πολιτικών κέντρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εκχωρήσει σε κανέναν το δικαίωμα της οργάνωσης της προσυνεδριακής συζήτησης και θα πορευτεί, όπως πάντα, με βάση τις αρχές της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας».

Μπροστά στον κίνδυνο μιας νέας εσωστρεφούς περιδίνησης, η Π.Γ. ανακοίνωσε ότι «επιβεβαιώνει με ομοφωνία την ενότητα του Κόμματος και των στελεχών της στον διακηρυγμένο στόχο της Κ.Ε. και του Προέδρου για τη διεύρυνση και την Οργανωτική του ανασυγκρότηση» και αποφάσισε τη λήξη της συνεδρίασης. Οδός διαφυγής στάθηκε η κατάθεση πρότασης νόμου για τον κατώτατο μισθό, ενώ η Π.Γ. θα συνεδριάσει πάλι την προσεχή Τρίτη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα