«Σόου» από τον Βαρουφάκη με το στικάκι των Eurogroups!

Τζάμπα μαγκιές από τον Γιάνη για τις υποκλοπές των συνεδριάσεων του Eurogroup
Κατέθεσε στη Βουλή στικάκι με τις συνομιλίες, αλλά ο Τασούλας αμέσως το επέστρεψε πίσω ως απαράδεκτο!
Εκ των υστερων ειπε (με δημιουργικη ασαφεια) ότι συντομα θα το δημοσιοποιησει

Η Θέση μας: Τέλος τα ψέματα για τις μαζικές απελάσεις

Σόου έκανε χθες στη Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης καταθέτοντας το στικάκι στο οποίο, όπως δηλώνει, υπάρχουν ηχογραφημένες οι επεισοδιακές συνεδριάσεις των Eurogroups κατά το επίμαχο πρώτο εξάμηνο του 2015.

Πρόκειται για νέες... μπαρούφες του γνωστού Γιάνη; Πιθανόν περί αυτού πρόκειται, καθώς η απόφασή του να δώσει σε ένα άκαιρο χρονικό διάστημα το usb για το οποίο απειλεί εδώ και μήνες προκαλεί σκέψεις και ερωτήματα.

Οπως και το γεγονός ότι θέλησε να διοχετεύσει το περιεχόμενό του μέσω της Βουλής και όχι να αποκαλύψει τα τεκμήρια των θέσεών του όσο ήταν υπουργός Οικονομικών σε μία συνέντευξη Τύπου του ΜέΡΑ25.

Οι προβληματισμοί, τα νομικά κωλύματα και πιθανόν οι επιθέσεις από τις χώρες και τους πολιτικούς (ίσως και νομικές ενέργειες) που την ταραγμένη περίοδο συμμετείχαν στα Eurogroups ήταν αυτά που οδήγησαν τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα στην απόφαση να μη δεχτεί το στικάκι του κ. Βαρουφάκη και να του το επιστρέψει ως «απαράδεκτο», επισημαίνοντας πως η Βουλή δεν μπορεί να γίνει «αχθοφόρος επιδιώξεων».

Την απόφαση του κ. Τασούλα επικρότησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως είναι «σωστή», προφανώς γιατί δεν θέλησε να ταυτιστεί με τα έργα και τις ημέρες του κ. Βαρουφάκη, όπως και να τον «ξεπλύνει», ενώ εκείνος θα έπαιζε το παιχνίδι κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Προηγούμενο

Ωστόσο, με την απόφασή του ο πρόεδρος της Βουλής δημιουργεί ένα διαδικαστικό, και όχι μόνο, προηγούμενο, αφού από τη στιγμή κατά την οποία απορρίπτει και θεωρεί απαράδεκτο ένα στικάκι που περιέχει υποκλαπείσες συνομιλίες, πώς μπορεί η Βουλή να δεχτεί συνομιλίες ή μαρτυρίες που είναι προϊόντα υποκλοπών στην περίπτωση, για παράδειγμα, της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis; Σημειώνεται πως βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (κυρίως από τη σαμαρική πτέρυγα) επικροτούν τέτοιου είδους μεθοδεύσεις με στόχο να πλήξουν τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25 είναι πάντως βέβαιο πως θα επανέλθει στο θέμα με το στικάκι, αν και έως χθες το απόγευμα, αφού είχε δώσει το σόου του στη Βουλή και αποχώρησε βιαστικά για λόγους... ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν είχε κάνει γνωστές τις περαιτέρω προθέσεις του. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, πάντως, επικαλέστηκε την απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία η ηχογράφηση του Eurogroup ήταν νόμιμη και μπορούσε να τη δώσει στα κόμματα και στους πολιτικούς αρχηγούς.

Σε όλους

Αργότερα, προανήγγειλε μέσω των social media πως θα φροντίσει ως το τέλος Φεβρουαρίου να δώσει πρόσβαση σε όλους τους πολίτες στις ηχογραφήσεις.

«Ηθελα να πω ότι, όταν κάποιος αισθάνεται ότι πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία και να ανακοινώνει κρυφές μαγνητοφωνήσεις, πρέπει να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία. Δεν αντιλαμβάνομαι τον ρόλο μου και τη Βουλή ως αχθοφόρο των επιδιώξεων. Επιστρέφεται ως απαράδεκτο. Η Βουλή δεν είναι ο αχθοφόρος της επιθυμίας κάποιων» ήταν η απάντηση του Κώστα Τασούλα.