Η Ζωή «ξεμπρόστιασε» τις… μαγκιές του Γιάνη!

Σκληρό μήνυμα στον Βαρουφάκη: «Γιατί δεν έδωσες σε μένα το στικάκι; Επειδή θα το δημοσιοποιούσα;»Ο θόρυβος από τις «τζάμπα μαγκιές» του Γιάνη Βαρουφάκη στη Βουλή για τις υποκλοπές των συνεδριάσεων του Eurogroup και την πρόθεσή του να καταθέσει το στικάκι με αυτές δεν έχει κοπάσει. Η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, άφησε έκθετο τον πρώην υπουργό Οικονομικών, δηλώνοντας διατεθειμένη να δημοσιοποιήσει αυτή τις ηχογραφήσεις του Βαρουφάκη από τα Eurogroups του 2015. 

Συγκεκριμένα, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, με ανάρτησή της (στα αγγλικά) στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, αναφέρει πως ο Γ. Βαρουφάκης θα έπρεπε να τις είχε δώσει σε αυτήν, όταν ήταν πρόεδρος της Βουλής, και τον καλεί «αν το θέλει» να το κάνει η ίδια αντ’ αυτού.

Εγραψε χαρακτηριστικά: «Πολύ αργά, Γιάνη Βαρουφάκη. Αυτές οι ηχογραφήσεις θα έπρεπε να έχουν υποβληθεί το 2015. Ανήκουν στον ελληνικό λαό. Αναρωτιέμαι γιατί δεν τις υποβάλατε σε μένα ως πρόεδρο της Βουλής. Είναι επειδή θα τις δημοσιοποιούσα; Είμαι ακόμα διατεθειμένη, αν θέλετε να το κάνει άλλος για εσάς».

Σε συνέντευξή της, η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε πως είναι σίγουρη πως είναι απολύτως νόμιμη η δημοσιοποίηση των εν λόγω ντοκουμέντων, διότι «αποτελούν την καταγραφή επίσημων συνομιλιών στο πλαίσιο της Ε.Ε. Δεν θα έπρεπε κανείς να τις θεωρεί μυστικές ή απόρρητες, πολύ λιγότερο που αποτέλεσαν τη βάση του εκβιασμού και του στραγγαλισμού της χώρας» τόνισε.

Την ίδια ώρα, «ντροπιαστική για την Ελλάδα» χαρακτηρίζει ο Αδωνις Γεωργιάδης -άγνωστο, πάντως, για ποιον λόγο- την ηχογράφηση του Eurogroup. «Ο κ. Βαρουφάκης είναι μια εθνική ντροπή» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. «Αισθάνομαι ντροπή που αυτός ο άνθρωπος εκπροσωπούσε την Ελλάδα, έστω και γι’ αυτό το βραχύβιο διάστημα… Η Ελλάδα είχε έναν υπουργό Οικονομικών, ο οποίος όχι μόνο κατέγραφε παράνομα τις συνεδριάσεις του Eurogroup, αλλά ήθελε να τις παραδώσει στον πρόεδρο της Βουλής και έτσι να καταστήσει συνενόχους στην παρανομία του το σύνολο της Ελληνικής Δημοκρατίας» σημείωσε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα