«Πεντάστερος» Κορυδαλλός επί ΣΥΡΙΖΑ

«Τα κελιά των φυλακών δεν έκλειναν ποτέ, οι κρατούμενοι έκαναν πάρτι, ενώ βαρυποινίτης διέθετε… τζακούζι!»Το ζήτημα των Φυλακών Κορυδαλλού, που έμοιαζαν με «ξέφραγο αμπέλι» κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με τους κρατουμένους να παίζουν χαρτιά, να κάνουν πάρτι, ακόμα και μπάνιο σε… τζακούζι που υπήρχε μέχρι πρότινος σε ένα κελί του σωφρονιστικού καταστήματος, επανέφερε στο προσκήνιο η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου. Σημειώνεται πως η ίδια ορίστηκε με εντολή του πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη γενική συντονίστρια του έργου για τη μετεγκατάσταση των Φυλακών Κορυδαλλού στην περιοχή του Ασπροπύργου. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κυρία Νικολάου σε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα κελιά των φυλακών δεν έκλειναν ποτέ το βράδυ, με αποτέλεσμα οι κρατούμενοι να κάνουν βόλτα από το ένα κελί στο άλλο, να παίζουν χαρτιά, ακόμα και να κάνουν πάρτι. Οπως πρόσθεσε η ίδια, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εντόπισαν σε κελί των φυλακών μέχρι και… τζακούζι.

«Η πρώτη μου εμπειρία ήταν κακή» δήλωσε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, μιλώντας για όσα είδε στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας από την ανάληψη των καθηκόντων της. «Βρήκα έναν Κορυδαλλό που δεν έκλειναν τα κελιά ούτε μέρα ούτε νύχτα. Οι κρατούμενοι είχαν αναλάβει τα ηνία των φυλακών. Τέσσερα χρόνια, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν έκλειναν τα κελιά. Το κουμάντο το έκαναν οι μαφίες των φυλακών. Παίζανε χαρτιά, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Και πάρτι πολυτελείας γίνονταν. Ενα συγκεκριμένο κελί είχε και τζακούζι» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Νικολάου και αποκάλυψε ότι το «πολυτελές» κελί ανήκε σε «βαρύ» ποινικό κρατούμενο. Η ίδια, πάντως, ανέφερε πως το τζακούζι έχει ήδη ξηλωθεί και από τον περασμένο Αύγουστο δεν παρατηρείται πλέον το φαινόμενο των ανοιχτών κελιών, καθώς κλειδώνουν κανονικά.

Η κυρία Νικολάου διευκρίνισε πως στόχος της κυβέρνησης, «αν και φιλόδοξος» όπως είπε, είναι η μεταφορά των φυλακών στον Ασπρόπυργο να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022. Παράλληλα, τόνισε πως την απόφαση για το μέλλον της περιοχής όπου στεγάζονται σήμερα οι φυλακές θα το αποφασίσει ο πρωθυπουργός.

Επίσης, η κυρία Νικολάου υποστήριξε ότι το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στις φυλακές θα λυθεί σε έναν με δύο μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως γενική συντονίστρια του έργου για τη μεταφορά των φυλακών, ξεκίνησε συναντήσεις με τοπικούς φορείς, ώστε να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης για να προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα