Σκληρή στάση νησιωτών στις κοροϊδίες Μηταράκη

Μόνο διάλογο από μηδενική βάση δέχεται ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας ΜουτζούρηςΣτον αέρα ακόμη μία φορά βρίσκεται ο διάλογος μεταξύ κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το μείζον ζήτημα του Μεταναστευτικού, καθώς ο Κώστας Μουτζούρης δήλωσε χθες πως δεν θα καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου μαζί με τον Νότη Μηταράκη.

Κι αυτό, διότι, όπως έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, ενώ τη Δευτέρα συμφωνήθηκαν δημόσια σε τηλεοπτική εκπομπή η αναστολή των επιτάξεων και η έναρξη διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες από μηδενική βάση, το υπουργείο Μετανάστευσης στη συνέχεια προχώρησε σε τροποποιήσεις που πλήττουν ακόμη μία φορά τους νησιώτες.

«Τώρα το υπουργείο ισχυρίζεται ότι το μόνο που αναμένει είναι “υπόδειξη θέσεων για τις νέες δομές”. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟ. Πρόκειται για εν συνεχεία αλλαγή στάσεώς της. Ας μην περιμένει αδίκως!» έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Ο ίδιος εμμένει στην άποψη πως τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ασφυκτιούν από τις μεταναστευτικές ροές και χαρακτηρίζει επιτακτική την ανάγκη μεταφοράς των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα.

Μιλώντας, μάλιστα, χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, ξεκαθάρισε πως οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών θα είναι ιδιαίτερα έντονες σε περίπτωση που δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους για αποσυμφόρηση.

«Θα μας βρουν μπροστά τους, εάν επιχειρήσουν να φτιάξουν νέα κέντρα στα νησιά» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως είναι έτοιμος να συζητήσει με τον Νότη Μηταράκη στη βάση της μηδενικής νέας δομής. «Είμαι υπέρ των ειρηνικών κινήσεων και των διαλόγων, αλλά στη βάση της καμιάς δομής. Τα ελληνικά νησιά δεν αντέχουν άλλο» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές πως η αναστολή των επιτάξεων έως και τη Δευτέρα δεν οδηγεί σε καμία περίπτωση στην ακύρωση της δημιουργίας των κλειστών δομών.

«Καμία συμφωνία δεν επιβάλλει παραμονή μεταναστών στα νησιά»

Εκ του ασφαλούς μαθήματα στα αυτοδιοικητικά στελέχη του βόρειου Αιγαίου επιχείρησε να κάνει χθες ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς. Χωρίς να βιώνει ο ίδιος την κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών μας, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι «είναι πάγια η θέση μου ότι η διαχείριση του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού απαιτεί γνώση του αντικειμένου, υπευθυνότητα και σύνεση. Κραυγές και διαστρεβλώσεις δεν εξυπηρετούν. Ειδικά οι τοπικοί άρχοντες έχουν αυξημένη ευθύνη απέναντι στους πολίτες», κουνώντας προκλητικά το δάχτυλο στους ταλαιπωρημένους νησιώτες.

Από την άλλη, τις διαβεβαιώσεις που έχει λάβει από τον κ. Σχοινά επικαλέστηκε ο περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ότι δηλαδή καμία συμφωνία δεν επιβάλλει την παραμονή μεταναστών στα νησιά όπου αποβιβάζονται και ότι δεν μπορούν να μετακινηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα.

«Μας είπε ο κ. Σχοινάς στις Βρυξέλλες όπου βρεθήκαμε ότι κανείς νόμος, κανένα Δουβλίνο δεν επιβάλλει τη διατήρηση των μεταναστών στα νησιά, όπως μας λέει η κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Μουτζούρης και πρόσθεσε: «Αυτό μας εκπλήσσει, διότι μέχρι τώρα ελέγετο ότι οι συμφωνίες είναι αυτές που κρατούν τους μετανάστες στα νησιά».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα