Νεροκουβαλητές των Τούρκων

Ο Θάνος Ντόκος είναι αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και μιλά για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Αναπόφευκτο ήταν ο Ερντογάν να δηλώσει στη συνέχεια ότι «το καθεστώς που η Τουρκία έχει κηρύξει στη Μεσόγειο άρχισε σιγά σιγά να γίνεται αποδεκτό από τις χώρες που παρεμβαίνουν στο θέμα, και ιδιαίτερα την Ελλάδα». Σημειωτέον ότι αυτή τη δήλωση την απευθύνει και στη διεθνή κοινότητα, όχι μόνο στην Ελλάδα. Δημιουργεί, με την επανάληψη του ίδιου σκεπτικού, μια «πραγματικότητα», στην οποία ήδη έχουν εισέλθει διάφοροι ελληνόφωνοι.

Οι Τούρκοι βαρύνονται με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, γενοκτονίες, εθνοκαθάρσεις, διωγμούς μειονοτήτων και αντικαθεστωτικών, αλλά δεν είναι αφελείς – κάθε άλλο. Η πονηριά και η προσαρμοστικότητά τους τούς έχουν βοηθήσει να διατηρήσουν εν ζωή, να σταθεροποιήσουν και να μεγαλώσουν αυτή τη δαιμονική εγκληματική οργάνωση που αποκαλείται «τουρκικό κράτος».

Ο Ερντογάν, όταν λέει ότι έχει γίνει «αποδεκτό από τους Ελληνες» το καθεστώς που έχει κηρύξει η Τουρκία στη Μεσόγειο, εννοεί ότι το έχει αποδεχθεί η πολιτική, οικονομική, «πνευματική» και μιντιακή «ελίτ» της Ελλάδας.

Η Τουρκία, όπως όλα τα κράτη του κόσμου, υπολογίζει τις πράξεις, όχι τα λόγια. Στις πράξεις, η ελληνική ηγεσία παίρνει πολύ χαμηλό βαθμό στον έλεγχό της. Ο βαθμός της ηγεσίας μας θα ήταν υψηλός και οι Τούρκοι θα απέφευγαν να λένε και να πράττουν ανοησίες, αν η οικονομία έριχνε το βάρος της στην ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας και της τεχνολογίας, αν αυξανόταν σημαντικά η στρατιωτική θητεία και αν άλλαζε άρδην η κυρίαρχη ιδεολογία στην εκπαίδευση και στα ΜΜΕ, και από εθνομηδενιστική γινόταν πατριωτική.

Τώρα, που έχουν δει ότι το κράτος δεν κάνει τίποτα ουσιώδες για την ανάπτυξη αμυντικής βιομηχανίας και τεχνολογίας, δεν μεταβάλλει προς το πατριωτικότερο την Παιδεία και φτάνει σε σημείο να ξεφτιλίσει ακόμα και τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, αποχρωματίζοντάς την από τα εθνικά και θρησκευτικά χαρακτηριστικά της, έχουν πάρει φόρα..

Όταν η ελληνική ηγεσία σταθεί στο ύψος της, η φόρα των Τούρκων θα κοπεί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα