Αιχμές Παππά για εσωτερικό παιχνίδι στη Ν.Δ., επιμένει για τις φυλακές ο Άδωνις

Στην άνευ προηγουμένου μπαχαλοποίηση του πολιτικού σκηνικού της χώρας...

... οδηγούν οι χειρισμοί της πλειοψηφίας στην υπόθεση των προστατευόμενων μαρτύρων, με την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να είναι στα μαχαίρια, ανταλλάσσοντας βαριές καταγγελίες. Η επιστολή του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, με την οποία ζητά να εξεταστούν οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες όπως προβλέπεται στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2018, που μιλά σαφώς για «κατάθεση με χρήση ηλεκτρονικών μέσων ηχητικής και οπτικής ή μόνο ηχητικής μετάδοσής της», προκάλεσε πρόσθετες αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, που κατήγγειλε ότι ο αντιεισαγγελέας «αδειάζει» τις παράνομες μεθοδεύσεις Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ταυτοχρόνως οξύτατη επίθεση στον Αδωνι Γεωργιάδη, υποστηρίζοντας ότι πάνω στον πανικό του στοχοποιεί τους πάντες, στέλνει τους πολιτικούς αντιπάλους του σε ειδικά δικαστήρια και τους καταδικάζει σε ισόβια.

«Ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να κρύβεται για τρίτη μέρα πίσω από τις αθλιότητες των υπουργών του; Υιοθετεί όσα λέει ο κ. Γεωργιάδης;» αναρωτήθηκε η Κουμουνδούρου, προσθέτοντας πως «αν ναι, δεν έχει παρά να κάνει ό,τι δεν τόλμησε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αν όχι, δεν έχει παρά να τον αποδοκιμάσει δημόσια και να τον στείλει σπίτι του».

Ο δε Νίκος Παππάς έκανε λόγο για ένα εσωτερικό παιχνίδι στη Ν.Δ., καταγγέλλοντας ότι «ο κατευνασμός του Αντώνη Σαμαρά στο Προσφυγικό ανταλλάσσεται με τη γραμμή Σαμαρά στη Novartis». Απαντώντας στα πυρά, ο υπουργός Ανάπτυξης καταλόγισε πανικό στην αξιωματική αντιπολίτευση, απειλώντας πως όποιος υπέδειξε κάτι στον «Μάξιμο Σαράφη» «θα πάει φυλακή», επιτιθέμενος στον Αλέξη Τσίπρα, αφού, όπως υποστήριξε, η στάση του δείχνει άμεση εμπλοκή στην υπόθεση. «Μόλις πλησιάσαμε τον “Μάξιμο Σαράφη” ξαφνικά όλο το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ ηλεκτρίστηκε» είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης, καταγγέλλοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «πρώτος βγήκε μπροστά» και υπερασπίστηκε έναν φυγά από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Στην κόντρα παρενέβη ο Κυριάκος Βελόπουλος, σχολιάζοντας ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες παύουν να είναι προστατευόμενοι όταν είναι κρυπτόμενοι. «Hρθε η ώρα να τους βγάλετε τις κουκούλες και να μας πουν αν έλεγαν αλήθεια ή ψέματα» είπε, εκτιμώντας ότι η κατάσταση δεν θα είχε φτάσει στο μη περαιτέρω αν η Ν.Δ. είχε δεχθεί την πρόταση της Ελληνικής Λύσης να πηγαίνουν οι πολιτικοί στον φυσικό δικαστή.