Τσίκνισμα με ρετσίνα και διαμαρτυρίες

Ο Δήμος Αθηναίων κέρασε στη Βαρβάκειο και η ΠΟΕΔΗΝ στο… Μέγαρο ΜαξίμουΟι υπαίθριες ψησταριές και οι σούβλες, ο χορός και το τραγούδι και φυσικά οι μεγάλες ποσότητες κρέατος ήταν τα χαρακτηριστικά της χθεσινής ημέρας, καθώς οι Ελληνες τίμησαν και φέτος την Τσικνοπέμπτη. 

Στην Αθήνα το μεγάλο γλέντι στήθηκε στη Βαρβάκειο Αγορά, καθώς οι κρεοπώλες είχαν βάλει από νωρίς τις ψησταριές να «καπνίζουν». Χθες λόγω της ημέρας πλήθος κόσμου είχε σπεύσει στην Κεντρική Αγορά της Αθήνας προκειμένου να εφοδιαστεί με τα απαραίτητα για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης, και επί τη ευκαιρία μπόρεσε να γευτεί και τις λιχουδιές που προσέφεραν οι ψήστες.

Ο δήμαρχος

Στη Βαρβάκειο βρέθηκε και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Οπως δήλωσε, «εμείς θέλουμε μια Αθήνα η οποία δεν φοβάται να γελάσει και να διασκεδάσει. Ξέρουμε πολύ καλά ότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε».

Παρόμοιο σκηνικό στήθηκε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί στις κεντρικές οδούς της πόλης για να γιορτάσει με άφθονο κρέας, χορό, τραγούδι και ποτό τη χθεσινή μέρα. Ωστόσο, την ώρα που στο κέντρο της πόλης η γιορτή για την Τσικνοπέμπτη ήταν στο απόγειό της μια μικρή ομάδα βίγκαν ακτιβιστών έκανε τη δική της παρέμβαση στην αγορά της Θεσσαλονίκης κρατώντας πλακάτ με μηνύματα που στρέφοντας κατά της χθεσινής ημέρας.

«Δεν είναι φαγητό, είναι βία» έγραφαν ορισμένα πλακάτ τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, ενώ άλλα πλακάτ είχαν εικόνες γουρουνιών και τη φράση «Θέλω να ζήσω».

Τον δικό της τόνο στην Τσικνοπέμπτη έδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία έχει παράδοση στις… πρωτότυπες διαμαρτυρίες. Αυτή τη φορά οι εργαζόμενοι έστησαν… ψησταριά έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, διαμαρτυρόμενοι για την απόλυση των καθαριστριών από το Δρομοκαΐτειο. Μάλιστα, πρόσφεραν και σουβλάκια στους άνδρες της Αστυνομίας που φρουρούν το σημείο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, «πρόκειται για μια συμβολική κίνηση λόγω της ημέρας, καθώς οι καθαρίστριες μετά τον Μάιο θα μείνουν χωρίς εργασία».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα