Σκοτώνουν, φεύγουν και είναι ελεύθεροι

Φονιάδες σε τέσσερις τροχούς, οδηγούν ανεύθυνα και επικίνδυνα, αφαιρούν ζωές αθώων ανθρώπων, κρύβονται σαν τα αγρίμια για να περάσει το Αυτόφωρο, εμφανίζονται στη συνέχεια και οι δικαστικές Αρχές εφαρμόζουν τους νόμους, που είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα των ληστών, των κλεφτών και των δολοφόνων, και τους αφήνουν ελευθέρους.

Αυτό συνέβη και με το φονικό που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Γλυφάδα. Η πλειονότητα των πολιτών αυτής της χώρας χαρακτηρίζει φονικό αυτό το τροχαίο δυστύχημα, διότι θεωρεί δόλια και εγκληματική τη συμπεριφορά του οδηγού του ακριβού σπορ αυτοκινήτου, που παράτησε σαν σκουπίδι τον τραυματισμένο νεαρό μοτοσικλετιστή για να πεθάνει αβοήθητος.

Είναι τεράστιο το πρόβλημα που προκαλούν στη λειτουργία του κράτους οι νόμοι που ψηφίζονται στη Βουλή. Οταν έχουν να κάνουν με εγκληματική συμπεριφορά, συνήθως ευνοούν τον εγκληματία και στρέφονται εναντίον της κοινωνικής πλειοψηφίας. Οσοι πολίτες σέβονται τους νόμους και συντηρούν το χρεοκοπημένο κράτος με τους δυσβάστακτους φόρους που πληρώνουν θεωρούνται αναλώσιμοι. Οι ληστές μπορούν να τους ληστεύουν και οι φονιάδες να τους σκοτώνουν, έχοντας τη σιωπηρή διαβεβαίωση νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας ότι θα πέσουν στα μαλακά…

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία που αφορά τα θανατηφόρα τροχαία – και ειδικά εκείνα όπου οι οδηγοί εγκαταλείπουν τα θύματά τους. Αν δεν θεσμοθετηθεί σκληρή και αμετάκλητη τιμωρία για τέτοιου είδους συμπεριφορές, ο αριθμός των δολοφόνων σε τέσσερις (αλλά και σε δύο) τροχούς θα βαίνει αυξανόμενος.

Τα τροχαία με εγκατάλειψη του θύματος δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πλημμελήματα, αλλά ως κακουργήματα. Επίσης, πρέπει να αυστηροποιηθούν οι διατάξεις του Ποινικού Κώδικα οι οποίες σχετίζονται με την οδηγική συμπεριφορά.

Δεν είναι επιτρεπτό στην πατρίδα μας να σημειώνονται στους ελληνικούς δρόμους τόσες απώλειες ανθρώπινων ζωών και τραυματισμοί. Αυτοί οι αριθμοί ταιριάζουν σε εμπόλεμες ζώνες, όχι σε χώρες που διάγουν περιόδους ειρήνης.

Η θέση των δολοφόνων είναι στις φυλακές. όχι να κυκλοφορούν ελεύθεροι και ατιμώρητοι…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα