Κόκκινος συναγερμός στην Ιταλία για τον κορονοϊό!

Τρεις νεκροί και δεκάδες κρούσματα. Διακόπηκαν οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι της ΒενετίαςΣε κόκκινο συναγερμό έχει τεθεί η Ιταλία για τον Covid-19, καθώς μετρά πλέον τρεις νεκρούς και δεκάδες κρούσματα, ενώ εκτιμάται ότι είναι ζήτημα χρόνου η έλευση του νέου κορονοϊού και στην Ελλάδα. 

Στην Ιταλία τα κρούσματα έως το βράδυ της Κυριακής ήταν 150, ενώ τη ζωή της έχασε και μία γυναίκα, η οποία ζούσε στην Κρεμόνα της βόρειας Ιταλίας.

Η ιταλική κυβέρνηση έχει λάβει αυστηρά μέτρα στην προσπάθεια να συγκρατηθεί η επιδημία, μεταξύ των οποίων είναι και η διακοπή του Καρναβαλιού της Βενετίας, καθώς με απόφαση του περιφερειάρχη του Βένετο, Λούκα Τζάια, σταματούν όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις έως τα τέλη του μήνα.

Και το σόου του Αρμάνι, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας στο Μιλάνο, έγινε χωρίς θεατές, μέσω live streaming, εξαιτίας του κορονοϊού. Κλειστά θα παραμείνουν, επίσης, τα σχολεία, τα μουσεία και τα πανεπιστήμια της περιφέρειας.

Καραντίνα

Οι ιταλικές Αρχές αποφάσισαν να θέσουν σε καραντίνα τους 274 μετανάστες και το πλήρωμα του πλοίου «Ocean Viking» (ανήκει στη ΜΚΟ SΟS Mediterranèe), το οποίο ελλιμενίστηκε στο Ποτσάλο της Σικελίας.

Το ιταλικό υπουργείο Υγείας θα μπορεί, επίσης, να απαγορεύει, σε περίπτωση που το κρίνει σκόπιμο, τις σχολικές εκδρομές στην Ιταλία και στο εξωτερικό. Συναγερμός έχει σημάνει και στην Τουρκία, που, όπως και το Αφγανιστάν, έκλεισε τη συνοριακή διάβασή της με το Ιράν, ως ένα μέτρο πρόληψης και αποτροπής του ενδεχομένου εξάπλωσης του Covid-19, καθώς η Τεχεράνη ανέφερε 43 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, όπως δήλωσε χθες ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότσα. Οκτώ άνθρωποι έχουν πεθάνει στο Ιράν. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από τον νέο κορονοϊό εκτός της Κίνας.

Εν τω μεταξύ, η Νότια Κορέα ανέφερε τον έκτο θάνατο από τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με τα κέντρα ελέγχου νοσημάτων, ενώ τα κρούσματα αυξήθηκαν στα εξακόσια δύο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα