Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: «Δεν αποκλείεται να εμφανίσουν και τον… Θου Βου»

Για έναν «πολιτικό καρνάβαλο», που ταλαιπωρεί «για μεγάλο διάστημα τη χώρα μας»…… έκανε λόγο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση για την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε με νόημα πως ο πολιτικός αυτός καρνάβαλος «τελειώνει ευτυχώς σε λίγο» και πως «κάθε μασκαράς του πολιτικού συστήματος θα επιστρέψει οριστικά στο σπίτι του και στην πολιτική του έρημο».

Ο πρώην υπουργός δήλωσε πως προσπάθησαν πολύ να βρουν σε βάρος του κάτι, όμως δεν έχει προκύψει απολύτως τίποτα. «Επιστράτευσαν μέχρι και τον ισοβίτη για τα ναρκωτικά του ”Νoor 1” Γιαννουσάκη. Τώρα επιστρατεύουν και κάποιον σοβαρά εμπλεκόμενο στη ”λίστα Λαγκάρντ”. Δεν αποκλείεται στο μέλλον να εμφανίσουν και κανέναν πράκτορα Θου Βου. Αυτόν που υποδύθηκε με μεγάλη επιτυχία ο Θανάσης Βέγγος» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με όσα του καταλόγισε στην κατάθεσή του ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτη Αθανασίου, ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε πως υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: «Είτε ο κ. Αθανασίου λέει ψέματα είτε αλήθεια. Εάν λέει ψέματα, πρέπει να διωχθεί για ψευδορκία. Εάν λέει αλήθεια, για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας». Αυτά, όπως είπε, σε ό,τι αφορά την ποινική διάσταση.

Ο πρώην υπουργός, όμως, εστίασε περισσότερο στην ηθική διάσταση, για την οποία κάλεσε τον κ. Αθανασίου «να απαντήσει στους συναδέλφους και ειδικά στους νεότερους», για τους οποίους οι παλαιότεροι πρέπει να αποτελούν παράδειγμα.

Όπως εξήγησε σε σχέση με την ηθική διάσταση, εάν ο κ. Αθανασίου λέει ψέματα, τότε λέει ψέματα σε βάρος ενός φίλου. «Εάν λέει αλήθεια» συμπλήρωσε «τότε, πώς είναι δυνατόν ένας εισαγγελέας Εφετών να δέχεται να καταπιέζεται με αυτή τη συμπεριφορά και να έρχεται στο γραφείο μου για τέσσερα χρόνια; Και ο πιο απλός άνθρωπος θα αντιδρούσε».

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα