Πυρετός για τον κορονοϊό!

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για λήψη μέτρων μετά την εφιαλτική εξάπλωση του ιού στην ΙταλίαH θωράκιση της χώρας και τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, με δεδομένο ότι έχουν καταγραφεί κρούσματα και θάνατοι στην Ιταλία, βρέθηκε στο επίκεντρο της έκτακτης διευρυμένης σύσκεψης που έγινε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη, που συγκλήθηκε εκτάκτως και οδήγησε σε αλλαγή του προγράμματος του πρωθυπουργού, μετείχαν, εκτός από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο γ.γ. Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

Μετά τη σύσκεψη ο κ. Κικίλιας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας στη χώρα και ζητώντας από όλους «ψυχραιμία, σοβαρότητα και επαγγελματισμό». Ο αρμόδιος υπουργός παραδέχθηκε ότι, με βάση τα γεωγραφικά δεδομένα της Ιταλίας, οι Ελληνες λοιμωξιολόγοι θεωρούν πως ίσως αυξάνεται η πιθανότητα να έρθει ο νέος κορονοϊός στη χώρα μας. Διευκρίνισε, όμως, πως η Ελλάδα είναι θωρακισμένη, έχει 13 νοσοκομεία αναφοράς και όλα τα νοσοκομεία της σε ετοιμότητα, όπως και τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και Ειδικών Επιστημόνων.

Μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, διεξήχθη ευρεία σύσκεψη λοιμωξιολόγων, ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, συνέστησε ψυχραιμία. Ο κ. Τσιόδρας αποκάλυψε ότι δεν χρειάζονται επιπλέον μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας, καθώς, όπως έχει φανεί, η αυξημένη επιτήρηση σε αεροδρόμια και λιμάνια έχει μικρά περιθώρια επιτυχίας όσον αφορά την αναγνώριση ενός κρούσματος. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το 90% των κρουσμάτων δεν εντοπίστηκε από τις θερμικές κάμερες και στις πύλες εισόδου.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι σχεδιάζονται ήδη και θα ληφθούν οριζόντια μέτρα για την επόμενη ημέρα, ώστε ο υγειονομικός μηχανισμός να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα στη χώρας μας, κάτι που παραμένει πάντα ένα σοβαρό ενδεχόμενο. Τα μέτρα αυτά, όπως είπε, θα αφορούν τη θωράκιση του συστήματος με προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και επιπλέον χρηματοδότηση.

Ο κ. Τσιόδρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός πως το 85% -ίσως και μεγαλύτερο ποσοστό- των περιστατικών που αφορούν τον κορονοϊό βιώνει την ίωση αυτή ως ένα απλό κρυολόγημα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα