Διέλυσε τα σενάρια σκευωρίας η «Κελέση»

Επέμεινε ότι όσα είχε καταθέσει το 2018 για χρηματισμούς διαφόρων πολιτικών από τη Novartis είναι απολύτως αληθή!Εις τα εξ ων συνετέθη «σμπαράλιασαν» το αφήγημα περί σκευωρίας οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis. Το τελειωτικό χτύπημα έδωσε η «Αικατερίνη Κελέση», που εξετάστηκε χθες από κλιμάκιο της Προανακριτικής στη ΓΑΔΑ, επιμένοντας ότι όσα είχε καταθέσει το 2018 στις εισαγγελικές Αρχές είναι απολύτως αληθή. H μάρτυρας επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας την κατάθεσή της στη Δικαιοσύνη, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν έχω καμία απολύτως σχέση με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ούτε τον έχω συναντήσει ποτέ μου, ούτε γνωρίζω κάτι για αυτά που τον αφορούν και με ρωτήσατε εξαρχής». 

Σημειωτέον ότι οι πολλαπλές της καταθέσεις στην Εισαγγελία Διαφθοράς το 2018 είχαν οδηγήσει -από κοινού με τις μαρτυρίες των «Σαράφη» και Νίκου Μανιαδάκη- στη δημιουργία της πρώτης δικογραφίας κατά των δέκα πολιτικών προσώπων. Υπενθυμίζεται ότι η προστατευόμενη μάρτυρας είχε υποδείξει τότε ως χρηματισθέντες από τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis, Κώστα Φρουζή, μεταξύ άλλων, τους Αντώνη Σαμαρά, Αδωνι Γεωργιάδη, Παναγιώτη Πικραμμένο, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Γιάννη Στουρνάρα και Μάριο Σαλμά. Για τον δε πρώην πρωθυπουργό είχε καταθέσει ότι ο Κώστας Φρουζής τον δωροδόκησε στο Μέγαρο Μαξίμου, έχοντας μαζί του «μια μαύρη τσάντα Samsonite τύπου τρόλεϊ, την οποία είχε γεμίσει με δεσμίδες χαρτονομισμάτων τα οποία παρέδωσε στον Αντώνη Σαμαρά».

Δεν αναίρεσε τίποτα

Στη χθεσινοβραδινή κατάθεσή της στη ΓΑΔΑ, που διήρκεσε λίγο παραπάνω από δύο ώρες, δεν αναίρεσε απολύτως τίποτα από αυτές τις καταθέσεις, υποστηρίζοντας ότι αυτές ήταν οι πρακτικές της εταιρίας που είχαν την απόλυτη έγκρισή της. Την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε οριστικά, διαψεύδοντας τα περί σκευωρίας, ότι κανείς δεν της υπέδειξε να καταθέσει. Τουναντίον, προσήλθε στην Εισαγγελία Διαφθοράς με δική της βούληση και, όπως είπε, ούτε πιέστηκε ούτε εκβιάστηκε από κανέναν. Μάλιστα, εξήγησε ότι δεν εξετάστηκε σε καμία αλλοδαπή Αρχή, εκτός από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι δεν θα μπορούσε να είχε υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας από το FBI στις ΗΠΑ.

Η μαρτυρία της «Κελέση» έφερε τη Ν.Δ. και το Κίνημα Αλλαγής σε βαθιά πολιτική αμηχανία. Κύκλοι της Ν.Δ. σχολίαζαν ότι «ο “Σαράφης” διέψευσε τον “Σαράφη” και τα πήρε όλα πίσω, και η “Κελέση” δεν βρήκε το θάρρος καν να μιλήσει και να απαντήσει σε ερωτήσεις». Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι η μάρτυρας αρνήθηκε να απαντήσει, «σνομπάροντας» την επιτροπή. Να σημειωθεί ότι, πράγματι, η «Κελέση» δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες για το σκάνδαλο, αλλά προτίμησε, μέσω γενικής τοποθέτησής της, να επιβεβαιώσει τις παλαιότερες καταθέσεις της. Υπενθυμίζεται ότι η «Κελέση» -εκτός από τα περί τροχήλατων σε Αντώνη Σαμαρά- είχε μιλήσει, μεταξύ πολλών άλλων, για στενές επαφές Γεωργιάδη – Φρουζή, υποστηρίζοντας ότι ο τότε υπουργός Υγείας είχε μεσολαβήσει για την αποπληρωμή χρεών του Δημοσίου προς τη Novartis, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα ποσό 2.000.000 ευρώ.

Για τον Ανδρέα Λοβέρδο είχε υποστηρίξει ότι εξυπηρετούσε την ταχεία τιμολόγηση των προϊόντων της εταιρίας και ότι τη χρησιμοποιούσε για τη νομιμοποίηση μέρους από τα χρήματα που λάμβανε, ενώ για τον Γιάννη Στουρνάρα είχε πει ότι χρηματιζόταν μέσω εταιρίας της συζύγου του και ότι έλαβε «απευθείας συνολικά ως δώρα τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ».

Να σημειωθεί ότι προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, εγείροντας πολλαπλά ερωτηματικά, η επιχείρηση εκ μέρους του Βασίλη Κεγκέρογλου αποκάλυψης της ταυτότητα της μάρτυρος. Και εντός και εκτός ΓΑΔΑ, ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. ισχυρίστηκε ότι γνωρίζει τα στοιχεία της «Κελέση», ενώ επικαλέστηκε τρία έγγραφα: ένα εταιρικό της Novartis, ένα από το FBI, αλλά και έγγραφο της Ελένης Τουλουπάκη. Οι προσπάθειες εκφοβισμού των μαρτύρων συνεχίζονται…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα