Ο ΣΥΡΙΖΑ στη γραμμή της Μέρκελ!

Προβληματισμός στην Κουμουνδούρου για το μεταναστευτικό αλλά και για τη Νεολαία, που ζητεί ανοιχτά σύνοραΣτη γραμμή Μέρκελ κινείται ξεκάθαρα στο Μεταναστευτικό ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι το μοναδικό ελληνικό κόμμα που όπως και το Βερολίνο επαναλαμβάνει μονότονα ότι η (προβληματική) Συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας που έχει καταντήσει κουρελόχαρτο στα πόδια του Ερντογάν πρέπει να τηρηθεί. 

Από την άλλη, η πρόταση για έκτακτη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (εκτός από το Συμβούλιο Αρχηγών) που συνεχώς επαναφέρει επί της ουσίας συνιστά πυροτέχνημα, αφού για να πραγματοποιηθεί θα πρέπει πάνω στο τραπέζι να υπάρχει κάποιο σχέδιο. Ωστόσο, αν εξαιρέσει κανείς την ξεκάθαρη γερμανική στάση η οποία δεν θέλει να δυσαρεστήσει τον Ερντογάν, σχέδιο με ευρωπαϊκή σφραγίδα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει.

Πέραν τούτου, είναι έκδηλη η αμηχανία που παράγει στην ηγεσία και στα κομματικά στελέχη η στάση της νεολαίας του κόμματος, η οποία παρά τις συστάσεις που δέχτηκε επιμένει να κινείται εκτός πραγματικότητας ζητώντας την ελεύθερη είσοδο όσων συνωθούνται στα σύνορα και την αποποινικοποίηση του αδικήματος της παράνομης εισόδου στη χώρα!

Μία ημέρα αφότου ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να σύρει στο ενιαίο εθνικό μέτωπο το κόμμα του υποχρεώθηκε χθες διακριτικά να συμμορφωθεί με τη γραμμή των ασυνάρτητων διεθνιστών, που ανακάλυψαν ότι η κυβέρνηση «εμφανίζει μια ψευδή εικόνα πολέμου στα σύνορα και υποδαυλίζει εθνικιστικά ένστικτα, για να αποστρέψει την προσοχή από την καταστροφική αποτυχία της πολιτικής της και τις τραγικές εξελίξεις στα νησιά και στα θαλάσσια σύνορα».

Στη «μάχη των διατυπώσεων» επικράτησαν οι… διεθνιστικές θέσεις, ενώ καταγγέλλεται παράλληλα η κυβέρνηση ότι «υποδαυλίζει τον εθνικισμό και το αντιμεταναστευτικό κλίμα στην κοινωνία» και ζητείται η μεταφορά μεταναστών – προσφύγων στην ενδοχώρα.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Σωτήρης Αλεξίου, ο οποίος άκουσε τις «πατρικές» νουθεσίες του προέδρου για τη φαεινή ιδέα της Νεολαίας σχετικά με την αφίσα της που κυκλοφόρησε προ δύο ημερών, όπου αναγράφεται το σύνθημα «Welcome refugees» που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ σε δεινή θέση. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται ότι είπε πως δεν βοήθησε η συγκυρία…

Διαμάχη

Στο κλίμα αυτό, όπου η Νεολαία αρνείται να δεχτεί στους κόλπους της τη μαζική οργάνωση της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ, ο κορονοϊός πρόσφερε ένα εύσχημο πρόσχημα για την αναβολή του συνεδρίου της, που επρόκειτο να αρχίσει τις εργασίες του σήμερα. Για πρώτη φορά πάντως θα συνεδριάσουν από κοινού σήμερα (4 μ.μ.) στη Βουλή η Κ.Ο. και το Πολιτικό Συμβούλιο της ΚΕΑ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα