«Ναυάγησε» η εξαγορά της Forthnet από τον Μαρινάκη

Τέλος στα όνειρα του Βαγγέλη Μαρινάκη να γίνει, εκτός από ποδοσφαιρικός παράγοντας, εκδότης, εφοπλιστής, κ.λπ., και ιδιοκτήτης τηλεπικοινωνιακής εταιρίας…… καθώς και δικτύου συνδρομητικής τηλεόρασης, αντί πινακίου φακής, έβαλαν οι πιστώτριες τράπεζες της Forthnet. Χθες, με επιστολή της Alter Ego, της εταιρίας του ομίλου Μαρινάκη, προς τις τράπεζες επισημοποιήθηκε η απόσυρση από τη διαδικασία εξαγοράς της Forthnet / Nova, η οποία είχε ούτως ή άλλως κακοφορμίσει.

Γι’ αυτόν τον λόγο δίνονταν συνεχείς παρατάσεις στην ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή στάσης των τραπεζών συνδέεται με το γεγονός πως υπήρξε τελικά και δεύτερος ενδιαφερόμενος, ο οποίος φαίνεται ότι έχει καταθέσει περισσότερο ελκυστική προσφορά, έστω κι αν η πλευρά Μαρινάκη υποστηρίζει πως είναι «εκτός διαδικασίας».

Πρόκειται για την επενδυτική εταιρία Duet, που φαίνεται πως κατάφερε να πείσει τουλάχιστον ορισμένους από τους τραπεζίτες πως η προσφορά της είναι περισσότερο συμφέρουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή της η Alter Ego τα «φορτώνει» όλα σε συγκεκριμένη τράπεζα. Οπως υποστηρίζει, η συγκεκριμένα τράπεζα έχει ευθύνες για τη μη υλοποίηση της συμφωνίας, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες έθεσε σειρά εμποδίων. Μεταξύ άλλων καταλογίζεται στην τράπεζα πως, αντί να συμβάλει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, ασχολήθηκε με την αναζήτηση ανταγωνιστικών προσφορών από αυτήν που είχε καταθέσει η Alter Ego. Επιπλέον, δεν συναίνεσε στην αποδέσμευση εσόδων της Forthnet από μεγάλους πελάτες, όπως είχε πράξει στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να πιέσει ακόμα περισσότερο τη ρευστότητα της εταιρίας τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης. Οπως αναφέρεται στην επιστολή, οι υπόλοιπες πιστώτριες τράπεζες είχαν συναινέσει στη στήριξη της ρευστότητας της Forthnet μέσω αποδέσμευσης των συγκεκριμένων εσόδων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα