Βρόμικο κόλπο των Γερμανών

Η χώρα που μέσα στον 20ό αιώνα αιματοκύλισε δύο φορές την Ευρώπη, τον 21ο αιώνα θέλει να τη φτωχοποιήσει και να την εξαθλιώσει ώστε να κυριαρχήσει απόλυτα. Το νέο όπλο που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει η Γερμανία είναι αρχαιότερο του ατσαλιού: το χρήμα.

Η κυβέρνηση της Ανγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι θα δώσει, με διάφορες μορφές ενισχύσεων, 500 δισεκατομμύρια ευρώ στις γερμανικές επιχειρήσεις που θα υποστούν πάσης φύσεως ζημιές λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Το πρώτο πράγμα που εξέτασαν οι Γερμανοί αξιωματούχοι για τη δύσκολη περίοδο που θα ακολουθήσει την υποχώρηση της πανδημίας ήταν η ενδεικνυόμενη μέθοδος για τη διάσωση της οικονομίας τους, της παραγωγής και της αγοράς.

Την ίδια στιγμή που οι Γερμανοί αποφασίζουν να δώσουν μισό τρισεκατομμύριο ευρώ στον εαυτό τους για να αιμοδοτήσουν τις επιχειρήσεις τους, το πολιτικό εργαλείο τους, η Ευρωπαϊκή Ενωση, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση: Θα αναλάβει μια επενδυτική πρωτοβουλία, η οποία θα είναι ύψους 37 δισεκατομμυρίων ευρώ «για την προστασία των οικονομιών της Ε.Ε. απέναντι στις επιπτώσεις της επιδημίας του κορονοϊού».

Με λίγα λόγια, η στήριξη που θα λάβει η Γερμανία από τον… εαυτό της για τις συνέπειες της πανδημίας είναι 13,5 φορές μεγαλύτερη από εκείνην που θα χορηγήσει η Ε.Ε. και στις 27 χώρες που απαρτίζουν την Ενωση! Πρόκειται περί ενός κακόγουστου αστείου, το οποίο προκαλεί και τη νοημοσύνη των πολιτών αλλά και το περί δικαίου αίσθημα των λαών.

Η Γερμανία γνωρίζει πολύ καλά ότι οι συνέπειες από μια τέτοια μεγάλης κλίμακας περιπέτεια δεν αίρονται με ημίμετρα και χαρτζιλίκια επιδοματικού χαρακτήρα. οι σοβαρές κρίσεις αντιμετωπίζονται με σοβαρές λύσεις και γενναίες κινήσεις. Από την άλλη, οι 26 χώρες που απαρτίζουν την Ε.Ε. αποκλείεται να μην έχουν αντιληφθεί το βρόμικο κόλπο της 27ης, της Γερμανίας. Οι Γερμανοί αντιμετωπίζουν αυτή την καταστροφή σαν ευκαιρία και προσπαθούν για ακόμη μία φορά να κυριαρχήσουν στην Ευρώπη.

Οι μέθοδοι αλλάζουν, τα σχέδια παραμένουν ίδια…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα