Πανελλαδικές: Σενάρια να γίνουν Ιούλιο ή Σεπτέμβριο

Οι σκέψεις του υπ. Παιδείας, με ανοιχτό το ενδεχόμενο τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και πέρα των 14 ημερώνΤα σενάρια σχετικά με τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων αρχίζει να εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, τη στιγμή που τα σχολεία έχουν κλείσει και υπάρχει το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστά για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 14 ημερών, που είχε αρχικά οριστεί. Σύμφωνα με αυτά, οι εξετάσεις θα γίνουν είτε Ιούλιο είτε Σεπτέμβριο. 

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είπε ότι το πρώτο σενάριο σχετικά με τις πανελλαδικές είναι να γίνουν τον Ιούλιο, στην περίπτωση που τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για δύο ή τρεις εβδομάδες και το δεύτερο να μετατεθούν για τον Σεπτέμβριο, αν το χρονικό διάστημα ξεπεράσει τις τρεις εβδομάδες. Οπως τόνισε, η πρώτη περίπτωση μπορεί να επιτευχθεί με μείωση διδακτικών ωρών και ακυρώσεις περιπάτων. Για τη δεύτερη περίπτωση προκύπτουν ζητήματα, καθώς το υπουργείο Παιδείας δεν θέλει επ’ ουδενί να διαταραχθούν η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και ο προγραμματισμός των πανεπιστημίων της χώρας.

«Πρόθεσή μας είναι να μειώσουμε όσο γίνεται την αναστάτωση των μαθητών» τόνισε η κ. Κεραμέως σχετικά με το ζήτημα των πανελλαδικών, προσθέτοντας ότι «η επιδίωξη είναι να μεταφερθούν, να γίνει όσο πιο κοντά στην κανονική ημερομηνία έναρξης, ούτως ώστε η αναστάτωση να είναι η μικρότερη δυνατή για τους μαθητές».

Την ίδια στιγμή, η ΕΛΜΕ Αχαΐας ζητά από το υπουργείο Παιδείας τη μείωση της εξεταστέας ύλης των πανελλαδικών και την αναστολή των εξετάσεων στις υπόλοιπες τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου. Σε σχετική ανακοίνωσή της ζητά από το υπουργείο να σταθεί δίπλα στα παιδιά και τις οικογένειές τους με μέτρα ανακούφισης, όπως είναι η κατάργηση των πάσης φύσεως ενδοσχολικών εξετάσεων σε όλους τους τύπους σχολείων, η μείωση της εξεταστέας ύλης και ο πιο συγκεκριμένος χρονικός προσδιορισμός των πανελλαδικών εξετάσεων.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί της Αχαΐας σχολιάζουν και τη διδασκαλία εξ αποστάσεως που εφαρμόζεται πλέον λόγω των κλειστών σχολείων, αναφέροντας ότι το υπουργείο αγνοεί επιδεικτικά ότι «ένα ποσοστό των οικογενειών δεν έχουν υπολογιστή και σύνδεση στο διαδίκτυο, και επομένως οι μαθητές αυτών των οικογενειών δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν» και επίσης ότι «γνωρίζει την κακή ποιότητα του ηλεκτρονικού εξοπλισμού στα σχολεία και αγνοεί ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτείται στα σπίτια τους».

Στο «μέτωπο» των ΑΕΙ, τη βεβαιότητα ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο στα πανεπιστήμια εξέφρασε ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, ο οποίος υπέγραψε εγκύκλιο που αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας. Ετσι, τα ΑΕΙ μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα τις διαδικασίες για την εκπαίδευση εξ αποστάσεως στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, καθώς τα περισσότερα από αυτά διαθέτουν τα απαιτούμενα συστήματα και τον εξοπλισμό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα